Fna מבלוטת התריסccccccc

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/12/2018 | 18:44 | מאת: דינא

שלום לפני שנה וחצי הצעתי א.ס לבלוטת התריס שנמצא שם מספר קשריות שהגדולה היתה בגוגל עד 3.5 ס''מ מתוצאות ביופסיה ניצא שפיר א.ס. האחרון הקשרית גדלה משמעותית עד לגוגל 4.9 ס''מ. גדול על 2 האונות ביצעתי שוב fna עדיין אין תוצאות. האם יש להוציא את אפילו עם יצא שוב שפיר? מפחיד אותי המהירות שזה גודל תודה

שלום רב, מבחינתי במקרה של גדילה מעין זו, וכאשר הגדילה לא נובעת מזיהום או דימום חריף לציסטה- אז הייתי ממליץ ניתוח קרוב לודאי. יש לבדוק לפני כן את הבלוטה במישוש ולהתרשם גם ממרקם הבלוטה. כמו כן לבצע US איכותי לפני החלטה סופית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)