בדיקה של קשרית בבלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/11/2018 | 08:05 | מאת: סילי

לפני כשנה נמצא באולטראסאונד שיש לי קישרית בגודל 1.5 ס"מ מצד ימין של בלוטת המגן, ובשמאל 2*3 מ"מ. בבדיקת FNA נמצא תקין. לפני כחודשיים ביצעתי שוב אולטראסאונד ונמצא קשר דומיננטי מימין קדמי תחתון 15*8*22 מ"מ ובשמאל כנ"ל. ובסיכום: קשריות דו"צ יציבות TIRADS2. מה המשמעות של המספר הנ"ל?

שלום רב, טירדס 2 אומר שדרגת החשד לממאירות נמוכה. למרות זה ישנה קשרית שגדלה מ 15ממ ל 22ממ /שזו גדילה של כ 50% (בהנחה ובדיקות ה US מדייקות). במידה ואכן יש גדילה משמעותית של הגוש מומלצת כריתה שלו. מציע להגיע לבדיקה והחלטה על המשך מעקב או בירור. ניתן כיום לבצע כריתה ביעילות ולעיתים ללא חתך חיצוני. מוזמנת למרפאתינו באסותא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)