פענוח fna בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/11/2018 | 00:06 | מאת: לב

קשריות באונה השמאלית בבלוטה בעבר בוצע ניקור והתוצאה לא הייתה חד משמעית. לאחרונה ירידה ב tsh ובתוצאות אולטרסאונד מס׳ הקשריות גדל לפחות ב 4 נוספות בגודל שעולה על 1.5 סמ ומכילות הסתיידויות כמו כן נצפו בלוטות לימפה מוגדלות מירביות עם קורטס מעובה בתחנה 3 בשני הצדדים. Tirads 4a במיפוי הודגם בלוטה רב קשרית עם קליטה בלתי אחידה. בניקור הבלוטה נמצא כי, מס׳ תאים פוליקולרים וכן מס׳ גושים פוליקולרים שלמים , קולואיד חופשי רב. אובחן קשר קולואידי סוג 2. אשמח לדעת מה משמעות תוצאות הניקור? ומהו הטיפול הנדרש? מומלץ בנושא?

שלום רב, המממצאים ב US מחייבים בירור. הניקור נשמע תקין אך השאלה מהיכן נלקחה הביופסיה. הייתי חוזר על US לפחות (ואם החשד הסונוגרפי גבוה גם על ניקור חוזר ) במקום איכותי. ניתן לתאם תור במרפאתינו באסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)