פענוח US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/07/2018 | 17:08 | מאת: טלי

שלום, לפני 3 שנים הגעתי אליך ליעוץ. השבוע נשלחתי ע"י א.א.ג ל US בלוטת התריס וצוואר שתוצאותיו: "2 אונות בלוטת מגן ואיסטמוס תקינים, מרקם אחיד למעט קשר הטרוגני באונה שמאליתקוטר 1.8סמ עם זרימת דם היקפית ומרכזית בהפעלת דופלר צבע TIRADS3 . בלוטות רוק תת לסטיות ובלוטות הפרוטיס גודל ומבנה תקין. לאורך הצוואר משני הצדדים הודגמו קשרי לימפה באורך מירבי 1.4 סמ (הגדולה משמאל) במראה סונוגרפי שפיר. להמשך בירור FNA" אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלות שלי: 1.האם העובדה שלא מצויינות הסתיידויות, שלא מצויין אם גבולות הגוש חלקים או לא, אם זרימת הדם היא מוגברת, וכו' פרמטרים כגון האם משמע הדבר שלא נצפו פרמטרים כאלה או, או שמא הרדיולוג פשוט "חיפף" ולא ערך פענוח יסודי? 2. מה המשמעות של "לארוך הצוואר משני הצדדים קשרי לימפה באורך מירבי עד 1.4 סמ (הגדולה משמאל)"? תודה רבה מראש, טלי

שלום רב, גוש בגודל זה בתירואיד מחייב ניקור. במקומות רבים ה US אינו ורט במיוחד ומומלץ לחזור על US במסגרת הביופסיה (שמבוצעת תחת US). ממליץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בלוטות הלימפה - נשמע שנראו לבודק תקינות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)