תוצאות אולטראסאונד צוואר ולימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/06/2018 | 16:57 | מאת: צבי

שלום רב מזה כשנה וחצי פעילות יתר של בלוטת התריס מטופל במרקפטיזול, חל שיפור משמעותי. להלן תוצאות us שנעשה ללא קשר לנ"ל. א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה: ללא סימני לימפדנופתיה . בלוטות רוק תת לסתיות ובנות האוזן א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס: איסתמוס ברוחב תקין . אונות לא מוגדלות, מרקם מעט גס לא הומוגני, ווסקולרי . שמאל סמוך לחלק האחורי של האונה ניצפה קשר היפואקוגני אווסקולרי בגודל 0.6*1.4 ס"מ - PTA ?קשרית לימפה ? שאלותיי: האם במיקום בו ניצפה הקשר ניתן לבצע ניקור? האם יש צורך בניקור? אודה מאד על הסבר והמלצה.

שלום רב, בלשב ראשון ניתן לבצע בדיקות דם לקלציום והורמון PTH. אם תקינים הייתי ממליץ ניקור של הממצא לביופסיה. ניתן לבצע במקפרתינו בארם ע"י מיטב הרופאים המובילים בתחום ותשובה פתולוגית ראשונית במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)