ניתוח להסרת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/05/2018 | 21:43 | מאת: דינה

שלום בבדיקת אולטרסאונד מלפני שנתיים נמצאו קשריות בשני הצדדים,בימין קטנות ובצד שמאל 8, 9ממ .נעשתה בדיקה חוזרת לפני כחודש הגדרות גדלה ל 1.1ממ נעשה ניקור fna .התשובה bethesda 4 . הרופאה החליטה שצריך ניתוח מידי עם כריתה של כל הבלוטה.בקריאה באינטרנט הבנתי ש 70-80% אחרי הפתולוגיה גידולים שפירים .השאלה אם כך למה לכרות ולמה את כל הבליטה. הבנתי שיש בדיקה מיוחדת לבדיקת ממאירות לפני הניתוח בשם רוזטה ריבלין מה יעילותה אשמח לדעתך תודה

שלום רב, הסיכוי לממאירות בשלב זה הינו כ 20-30%. האופציה המקובלת עד כה הייתה כריתת האונה (האונה השניה ממשיכה בד"כ לתפקד ללא צורך בטיפול לאחר הניתוח). במידה ומחליטים על מעקב אזי נכנסת לתמונה הבדיקה הגנטית ואז יש שתי אופציות: האחת שהגידול יהיה חשוד לממאיר ואז תופני לניתוח. השניה שהגידול ייראה שפיר ואז הסיכוי לממאירות נמוך (1-5%). במצב זה יהיה צורך במעקב US אחת לשנה ובמידה והגידול ימשיך לגדול- תופני לניתוח. לציין כי ניתן כיום לבתע ניתוח ללא חתך חיצוני שמתאים לגידולים קטנים מסוג זה (לפרטים יש להגיע לביקור במרפאתינו בארם (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)