בדיקות אולטראסאונד ו Fna לא תקינות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/04/2018 | 23:31 | מאת: מעיין

ד״ר חפץ ערב טוב מצ״ב תוצאות בדיקת Fna מתאריך 1/4/18. תשובת בדיקה מאקרוסקופית: Papillary thyroid carcinoma.(bethesda category VI) atypical follicular cells are arranged in papillae and monolayer sheet with a syncytial-like appearance, and show nuclei with grooves powdery chromatin and pseudoinclusions. תוצאות בדיקת האולטרסאונד: צד שמאל קשר איזואיקואי לא הומוגני בגודל 1.7 ס״מ. אשמח להכוונתך, עפ״י הבנתי הגידול ממאיר(?), מה עליי לעשות כעת? למי לפנות? אני קצת אבודה ולא מוצאת מענה... תודה רבה על עזרתך מעיין.

היי, הכוונה לגידול מאיר אך מבין כל הגידולים הממאירים בגוף זהו אחד הפחות אגרסיביים שקיימים וההבראה מנו, במיוחד בנשים צעירות, הינה קרוב ל 100%. אז אין כל לחץ. בניתוח פשוט אנו פותרים את הבעיה ומקסימום לאחר מכן יהיה טיפול ביוד (כדור בבליעה) כמעט ללא תופעות לואי. אין קרינה או כימותראפיה כמעט אף פעם. לכן ניתן להירגע. בא.ר.ם. אנו עושים ניתוח זה כ 5-10 מידי שבוע בהצלחה רבה, אשפוז קצר, ללא תפרים חיתוניים וללא נקז. הייתי ממליץ להגיע לביקור במרפאתי באסותא ונשוחח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)