שיתוק במיתרי קול בצד ימין

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/03/2018 | 22:00 | מאת: פ

שלום עברתי בחודש וחצי האחרון ניתוח פארתרואיד להסרת אדנומה בגלל צרידות עשיתי בדיקת סיב אופטי בגרון שראו שיתוק במיתר הקול הימיני. והאם השיתוק יכול להיעלם כמובן הוזמנתי בעוד 4 חודשים לבדיקה חוזרת ואם חלילה וחס לא משתפר שיתוק מיתרי הקול בצד ימין מה עושים. ויש לי צלקת מעובה בצוואר האם תעלם אם הזמן או שתשאר. אשמח לקבל תגובה. חג שמח.

שלום רב, שיתוק ייתר קול לאחר ניתוח פרתירואיד הינו במרבית המקרים זמני. תוך 3-12 חודשים השיתוק בד"כ עובר. אם לא חולף או יש צרידות קשה ניתן לטפל בהזרקת חומר למיתר המשותק וכך לשפר את הצרידות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)