התייעצות בנוגע לקשרית בבלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/01/2018 | 13:12 | מאת: קשרית בבלוטת המגן

שלום.אני בת 61.לפני כ-3 שנים,בגלל תלונות שמתאימות ליתר פעילות, הופניתי ע"י רופא המשפחה(שהוא גם מומחה לאנדוקרינולוגיה) ל-us של בלוטת המגן. התוצאה היתה:קשרית בצד ימין 1*3 ס"מ .הופניתי ל-FNA שתשובתו היתה: שפיר. הייתי במעקב וה-us מחודש 11/17 הראה שהקשרית בגודל 1.7*3.6 מוגדרת היטב ללא סיד.בלוטות הרוק והלימפה תקינות. לגבי רמת TSH- בתחילת המעקב היה בתוך הנורמה(1.1) ,אך בהמשך היה בגבול התחתון (0.6, 0.44) ,ובשנה אחרונה נמוכות מאד (0.17 , 0.04 ) הורמוני התריס T3 T4 -עדיין בתוך הנורמה. (T3 האחרון היה 6.2) אני רוצה לציין שהתופעות עליהן התלוננתי בעבר אינן קבועות. רוב הזמן מרגישה טוב. שאלתי היא: מה דעתך ,האם רק להמשיך במעקב או שיש לנקוט בפעולות נוספות? תודה רבה, שירה.

שלום רב, רושם שהקשרית גדלה בכ 20%. מחייב התייחסות למרות שעדיין סביר שהינה שפירה. הייתי ממליץ בדיקה כולל מישוש הגוש וניקור נוסף לביופסיה. גם הבדיקה חשובה ביותר ובגוש שנמוש נוקשה וחשוד שגדל- מבחינתי יש אינדיסקציה לכריתתו בהנחה וה US היו מדוייקים. בכל מקרה הייתי ממליץ להתחיל בניקור חוזר.ניתן לביצוע בזריזות במרפאתינו באסותא ע"י מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)