פענוח אולטרסאונד בלוטת המגן+צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/12/2017 | 14:04 | מאת: שיר

שלום רב, בת 29, תת פעילות בלוטת התריס אובחנה לפני 4 שנים נוטלת 350 מ"ג שבועי של סינטוריד מאוזנת לרוב על הסף התחתון 0.8 לפני חודש עלה הTSH ל20 - עקב סטרס ולחץ - שבוע לפני החתונה שלי הרופא המליץ להשאיר אותו מינון ולתת לסטרס לעבור תוך שבועיים אכן ירד ל11 וממשיכה רגיל עשיתי אולטרסאונד בלוטת המגן+צוואר לפני שבוע אונה ימנית 4.6*1.7*2.2 ס"מ גודל רגיל. מרקם בלתי אחיד. מגורגר עם זרימת דם מוגברת מאוד אונה שמאלית 4.5*1.7*1.5 ס"מ בגודל רגיל. מרקם בלתי אחיד. מגורגר עם זרימת דם מוגברת מאוד. בלוטות רוק תת לסתיות ופרוטיס תקינות דוצ קשריות לימפה לא הודגמו קישריות מוגדלות פתלוגיות בצוואר דוצ מתאים להשימוטו באולורסאונד קודם ב2015 אכן היה מרקם דיפוזי מגורגר אך ללא זרימת דם מוגברת. מה הכוונה בזרימת דם מוגברת? על מה זה מצביע? האם יכול להיות בעקבות סטרס? האם ניתן לטפל בהשימוטו? האם יכול להעלם? מעוניינת להכנס להריון בקרוב, מה המשמעות מבחינתי? תודה רבה

שלום רב, השימוטו זו מחלה שמשפיעה על מבנה הבלוטה עקב נוגדנים שהגוף מייצר נגדה. זה מחלה שלא תחלוף אך תחת טיפול ביוטירוקס אין לה משמעות רבה. יש לבצע US שנתי למעקב ובדיקת אנדוקרינולוד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)