בלוטת התריס ובלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/12/2017 | 00:00 | מאת: שירן

שלום דוקטור יש לי כמה שאלות האם שיעול וכאב בזמן שיעול באיזור הגרון צד שמאל מעיד חלילה על סרטן? מרגיש לי התקררות התחיל לי בהתחלה כליחה ואז צריבה בגרון ונמשך לגירוי ושיעול נבחי שבא בהתקפים.. שאני נוגעת באיזור הגרון הצאוור יש לי כל מיני גבשושיות יש לי מזה כ4 5 שנים בלוטת לימפה מתחת ללסת כזה קטנה שבדקתי בעבר ואמר הרופא שזה בלוטה תגובתית לזיהום או משהו מאז עד היום היא לא נעלמה לפני כשנה ומשהו גדלה לי בלוטת לימפה בצאוור צד ימין שגם בדקתי ואמר לי שהיא תגובתית באותו הזמן זה היה סמוך לזה שהיה לי בעיות עם שיני בינה תחתונות ועברתי עקירות כי היה לי מורסה ודלקת.. אממ מזה שנים מאז שאני בעצם זוכרת את עצמי נדמה שצד שמאל שלי בצאוור שנוגעים יותר בעייתי זה מתבטא בכאבים וחוסר נוחות כאב כזה איפה חיבור עצם הבריח מתחת לגרון אני ממש בחרדות האם עליי לדאוג? אני סובלת מחוסר איזון הורמונלי ושחלות פוליצסטיות עשיתי בדיקות דם אשר הראה שכדוריות אדומות ולבנות תקינות וגם בלוטת התריס נמצאה תקינה אני בת 25 ומאוד מודאגת האם בדיקת רופא כמוך שיבדוק לי את הצאוור תספיק לשלול גורמים חשודים? בירור להמשך us צאוור זה רק אם יש סיבה לבירור? והאם כאב באיזור הרגל שמאל ומפשעה כזה מערב את איזור איבר המין השמאלי וכאב בבית שחי שמאל מצביע על חלילה סרטן הלימפה? אני ממש מודאגת אשמח אם תוכל לעזור לי ולבדוק אותי אפשר להגיע אלייך לבדיקה אשמח אם תתיחס לשאלותיי ברצינות אני מטבעי טיפוס חרדתי

שלום רב, מציע להרגיע ולגשת לבדיקת רופא משפחה. אין צורך כעת ביותר מזה והתלונות אינן מחשידות באופן משמעותי לכל גידול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)