התייחסות לנודולים פוליקולריים

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/12/2017 | 22:19 | מאת: יערה

שלום רב, לפני כחצי שנה, בעקבות נפיחות בצוואר התגלו אצלי נודולים בבלוטת התריס. בבדיקות דם: TSH - 2.72 , TPO Ab - 244. בבדיקת אולטרסאונד: אונה ימנית - הודגם קשר מעורב סולידי עם אזורים נוזליים בגודל 3.3*1.7 ס"מ עם זרימת דם בתוכו וזרימת דם היקפית. אונה שמאלית - הודגמו קשריות עד קוטר 2 ס"מ (הערה שלי: כנראה קשר סולידי בקוטר 2 ס״מ וקשר סולידי נוסף בקוטר 1 ס״מ). תשובה מבדיקת FNA בה נדגמו נודול מאונה ימין ונודול בקוטר 2 ס״מ מאונה שמאל: Consistent with benign follicular nodule, Bethesda 2 למיטב הבנתי בדיקת FNA לא מסוגלת להגדיר גידול פוליקולרי כשפיר או ממאיר אלא להצביע על רמת חשד בלבד ויש לקחת בחשבון גם נתונים נוספים. רופא המשפחה מתייחס אל התשובה כשפיר באופן מוחלט. כך גם כירורג אא״ג שאמר שאין לי נודול פוליקולרי ואני פשוט לא הבנתי את מה שקראתי. עבור שניהם הנוגדנים אינם רלוונטים ולא מצריכים התייחסות, וכך גם גודלם של הנודולים והמאפיינים שלהם. אציין שיש לי סימפטמים של תת פעילות של הבלוטה אולם רופא המשפחה ואנדוקרינולוג לא מכירים בהם כל זמן שה-TSH שלי בתוך הנורמה (וגם לא מציעם הסבר חלופי או טיפול). האם לדעתך עלי להסתפק בתשובות שקיבלתי או מוטב שאפנה לייעוץ נוסף? האם כירורג אא״ג הוא הכתובת הנכונה לבירור העניין? בתודה ובברכה, יערה

שלום רב, אכן לא מדובר בגידול פוליקולרי אלא ממצא שפיר. אם ה TSH תקין אז תפקודי התירואיד תקינים. ממליץ לשמוע לעצת הרופאים שלך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)