u/s צוואר תירואיד...

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/11/2017 | 11:01 | מאת: חגית

שלום רב. אני בת 36 חולת אפילפסיה ופיברומיאלגיה. בגלל ורטיגו הגעתי לא.א.ג והוא שלח אותי גם לu/s צוואר/תירואיד. קיבלתי תשובה ועד שאראה רופא יקח זמן. אשמח לדעת האם הכל תקין או צריך המשך בירור. אונה ימינית של בלוטת המגן מוגדלת,בעלת מרקם בלתי אחיד. הודגמו מספר קשריות ציסטיות בגודל מירבי 0.4 ס"מ, וקשרית סולידית איזואקוגנית בגודל 1.2*0.8*1.4ס"מ. אונה שמאלית של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם בלתי אחיד. הודגמו מספר קשריות היפואקואיות בגודל מירבי 0.5 ס"מ. זרימת דם מוגברת בדופלר צבע בתוך הבלוטה. .בלוטות הרוק תת לסתיות ופארוטיס תקינות. לא הודגמו גושים או קשרי לימפה מוגדלים בצוואר הקדמית תודה מראש.

שלום רב, הקשרית המעט גדולה יותר בעלת מרקם שאינו מאוד חשוד אך בכל קשרית מעל 1 סמ אנו ממליצים על ניקור של הגוש לבדיקה פתולוגית. הניקור יכול להיעשות במרפאתינו באסותא בזמינות גבוהה ע"י מומחים מובילים בתחומם והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בהצלחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)