ציסטה בתוך ציסטה לאחר fna

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/11/2017 | 13:54 | מאת: ענת

דוקטור יקר שלום רב, בת 52 .בעקבות ציסטה אשר התגלתה באקראי , בגודל 1.7 סמ, עברתי ניקור. במהלך הניקור נעשה נסיון לשאוב את הציסטה אשר חלקה נוזלי וחלק לא. בציטולוגיה הציסטה שפירה והרופא שביצע את הניקור בביח אמר שאין צורך במעקב. עברו שנתיים ולאחר דלקת וירלית בצד זה של הגרון חשתי נפיחות ואי נוחות באזור. באולטראסאונד אובחנה ציסטה מסויידת בתוך הציסטה המקורית , אשר נגרמה כתוצאה מהניקור ונסיון השאיבה. אנדוקרינולוג ממליץ לנקר שוב, אני כמובן חוששת. אנא תשובתך..אני לפני ניתוח להסרת שוואנומה מהעצב הפריניאלי המשותף ברגל..מה דעתך? תודה רבה

שלום רב, ראשית הניקור קרוב לודאי לא הזיק ומומלץ לבצע ניקור חוזר לשלול גידול. שנית איני מכיר ניתוח לכריתת שוואנומה כזו והייתי ממליץ להגיע עם החומר לייעוץ במרפאה. גם את הניקור ניתן לבצע במרפאתינו באסותא ע"H רופאים מומחים מהטובים בארץ בניקור תחת US. התשובה הראשונית מתקבלת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/11/2017 | 14:01 | מאת: ענת

ראשית תודה. מבצע הרנטגן בקופח הוא שאמר שהציסטה בתוך הציסטה נגרמה כתוצאה מהניקור. לפני כחודש היו כאבים חזקים בגרון בצד שמאל , כמעט ללא תסמינים אחרים מלבד מעט ליחה. הכאבים נמשכו כשבוע ואז עברו, ואז הרגשתי קושי בבליעה ונפיחות של האונה השמאלית אשר בה הציסטה הידועה. 1.האם יתכן שהדלקת שהיתה היא הטריגר להתנפחות הציסטה או היווצרות ציסטה עם דופן מסויידת בתוך הציסטה הקיימת, או שאם הדופן כבר מסויידת זה אומר שהציסטה ותיקה. 2. האם יש קשר בין ליחה לבין ציסטה בבלוטת התריס. האם הציסטה יכולה לגרום להופעת ליחה בגרון או שאין קשר והליחה היא תוצאה של הדלקת מלפני חודש. 3. הציסטה אובחנה כשפירה בניקור והרופא שביצע אמר שאין כל צורך בשום מעקב נוסף, הלכתי כי הרגשתי את הנפיחות, מכאן לא הבנתי למה עלי לבצע ניקור נוסף. ברקע , לפני ניתוח להסרת גידול עצבי (שוואנומה) מעצב פריפרי ברגל. לתגובתך אודה מאוד

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)