המשך טיפול לאחר כריתה חלקית של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/09/2017 | 21:46 | מאת: zohar

ד"ר אבי חפץ שלום רב, 1. לפני כחצי שנה התגלו קשריות בבלוטת התריס שלי. מימין הקשרית עמדה על 2.7 ומשמאל על 0.8. 2. בביצוע FNA הקשרית הימנית דורגה כ- 4A והשמאלית כ- 2-3 3. על כן, לפני כחודשיים ביצעתי כריתה של האונה הימנית בלבד. 4. לפני כחודש הגיעו תוצאות הביופסיה שמצאו 3 מוקדים בגודל של 3 מילימטר של קרציונמה פפילרית. "שלושה מוקדים של גידול מורכבים על ידי פוליקולים עם תאים בעלי גרעין בהיר הפוליקולים מסתדרים בצפיפות. אין לראות חדירה של הגידול לחללים וסקולרים או לרקמות הרכות מסביב לבלוטה. ביתר האונה פוליקולים בגודל שונה בעיקר קטנים" 5. נשלחתי לבצע אולטראסונד נוסף לצד השמאלי אצל מומחית בעלת שם ולטענתה כיון שהקשרית בצד שמאל קטנה היא הייתה ממליצה על מעכב בלבד של חצי שנה. 6. יש לי תור לרופא המנתח שלי רק לאחר החגים ואני בלחץ מטורף!! אשמח לשמוע את דעתך.. מה היית ממליץ לי לעשות כהמשך טיפול? לכרות גם את הצד השמאלי ואז לטפל ביוד? להמשיך במעכב? היית ממליץ לי לקחת את האונה שנכרתה לביופסיה נוספת? אציין כי אני בת 30 תודה רבה!!

שלום רב, נשמע שמעקב הינה אופציה סבירה במידה ובוצע אכן US איכותי. רויזיה פתולוגית תמיד מבורכת אבל לא נראה שתשנה משמעותית את התשובה. הגידול הינו לא אגרסיבי ולכן כל מה שתבחרי כנראה לא ישנה את סיכויי ההחלמה שלך שהינם הכי גבוהים שאפשר. לכן תהיי רגועה ויהיה בסדר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)