תוצאות סריקה לאחר טיפול ביוד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/09/2017 | 09:18 | מאת: טל

שלום, אימי לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס, עבר טיפול ביוד במינון נמוך. בבקשה עזרתך בהבנת חומרת המצב בתוצאה של סקירה כל גופית : "קליטה מוגברת בצוואר" "קליטות פתולוגיות בקשריות מתחת ל 0.5 סמ בבסיס 2 בריאות. האם מדובר בהדרדרות ? תודה מראש?

שלום רב, קשה לומר. יש להראות את הבדיקה לרופא המטפל להערכה. קרוב לודאי שיש צורך במעקב בלבד. גם אם יש קשריות שקלטו יוד- מכיוון שהור רדיואקטיבי הוא אמור גם לחסל אותן. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)