יוד רדיואקטיבי לטיפול בבלוטת התריס בבידוד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/08/2017 | 16:18 | מאת: יעל

שלום רב. רציתי לדעת האם יוד רדיואקטיבי עובר למזרון וכרית שישנו עליהם מי שקיבל את החומר הנ״ל לטיפול בבלוטת התריס ואם החומר כן נקלט בחפצים האלו כמה זמן הוא מתנדף ואם בכלל. תודה רבה, יעל.

שלום רב, היוד מתנדף כפונקציה של זמן. עובר בדיעה ובהפרשות. ניתן לכבס סדינים. הפיזיקאים שנותנים את היוד יסבירו הכל? בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)