גידול פוליקולרי שפיר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/07/2017 | 07:56 | מאת: ספי

שאלתי לכבודך האם בכלל יש בשפה גידול פוליקולרי שפיר . הרי לפי שמו הוא ממאיר הלא כך . הרי זפק (גויטר) ואדנומה של בלוטת התריס הם גידולים שפירים , וכשאומרים גידול פוליקולרי אכן מדובר בממאיר . אמי עברה קרינה לטיפול בגזזת בהיותה בת 10 , שנת 1978 אובחן אצלה גידול פוליקורלי ומאז נוטלת אולטרוקסין ( שנת 2012 הוחלף בתרופה אחרת ) , שנת 85 כרתו לה אונה ימינית ברמב"ם ,שנת 94 כרתו אונה שמאלית ונתנו לה יוד (אבילציה)- לאחר שהרופאים קבעו שהמחלה חזרה ) .ועד יום זה ( גילה 67 ) הינה במעקב ונתגלה אצלה עוד גושים בצוואר. הגשתי תביעת גזזת לממש זכויותיה והנה קבעו בועדה שמדובר בגידול פוליקורלי שפיר . עפ"י התיאור הנ"ל האם צודקים . תודה לכבודך .

שלום רב, יש גידול פוליקולרי שפיר וממאיר. האבחנה הינה פתולוגית. אם מדובר בגידול שפיר- לא ברור למה טופלה ביוד. קרוב לודאי שאובחנה כגיול פוליקולרי ממאיר. בכל מקרה האבחון הינו פותוגי בלבד,. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/07/2017 | 14:21 | מאת: ספי

בתשובת כבודך מיום 19.7.17 ציינת שאצל אימי כנראה אובחן אצלה " כגיול פוליקולרי ממאיר ". שאלתי לכבודך מה זה "גיול " .

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)