תוצאת בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/05/2017 | 00:28 | מאת: מיכל

עקב נפיחות בבלוטת הרוק ונטילת אוגמנטין 875 מג למשך שבוע (החלטת מוקד רפואה דחופה) הפנו אותי לאולטראסאונד תוצאות האולטרסאונד הן פרוטיס הימני: 1.הפרוטיס הימני בגודל תקין. באונה השטחית בחלקה הקדמי הודגם נגע אנאקוגני ואוסקולרי בקוטר 0.5 ס"מ )הנגע הנמוש(. הודגמה הגברה אקוסטית אחורית לנגע- קרוב לודאי נגע עם מרכיב נוזלי בולט. 2. כמו כן בחלק האחורי של הפרוטיס הימני הודגם נגע היפואקוגני עם מרקם בלתי אחיד בקוטר 1.4 ס"מ, גם נגע זה היפו-וסקולרי בסריקת דופלקס. אין עדות להרחבת צינוריות הרוק. יתר חלקי הבלוטה עם מרקם תקין. מה זה אומר? הפנו אותי ל Fna ואני בלחץ ממש ולא מצליחה לישון בלילה מפחד ומחשבות.

שלום רב, דווקא שממצאים כאלו מגיעים לאחר זיהום הם מדאיגים פחות כי קרוב לודאי מייצגים בלוטות לימפה תגובתיות לזיהום. גם כך, מרביתם של גידולי הבלוטה שפירים ובגודל זה ניתן לטפל בקלות יחסית. ממליץ לבצע FNA במקום איכותי (ראי התכתבות ושאלות לפנייך בפורום על דיוק ביופסית מחט) וניתן לבצע כזה ניקור במרפאתינו באסותא שם הבודקים הינם רופאים מנוסים ויש ציטולוג שנותן תשובה ראשונית במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/05/2017 | 10:58 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה המהיר! בעיקרון נקבע לי תור ל fna באסותא השלום ביום שלישי הקרוב.. מתי מתקבלות תשובות של הבדיקה ותוך כמה זמן לאחר הבדיקה ניתן להתקשר לציטולוג לתשובה חלקית?

שלום רב, באסותא השלום התשובות מתקבלות למיטב ידיעתי תוך כשבוע שבועים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)