ביופסיה מחט מספיק מדויק?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/05/2017 | 16:12 | מאת: מאשה

שלום רב! למה לפעמים ביופסיה יוצאת שפירה וכאשר עושים ניתוח בכל מקרה מדובר בגידול ממאיר.אז זה אומר שביופסית לא מדוייקת מספיק?

שלום רב, ביופסיית מחט מדוייקת יחסית אך כמובן לא במאה אחוז של המקרים. הדיוק שלה כ 90-95% אך תלוי גם במי מבצע את הניקור, את הפתולוגיה וכו', לכן חשוב לבצע את הניקור במקום איכותי וכן חשובה לא פחות הבדיקה הקלינית ומישוש הגוש. במידה והוא חשוד במישוש או שהחשד הסונוגרפי גבוה, אז יש להתייחס לניקור השפיר בהסתיידות ולשקול המשך בירור או ניתוח לפי הממצאים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)