קשרית חריגה בבלות מגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/04/2017 | 14:27 | מאת: דן

שלום אני בן 45. מזה כשנה מרגיש חוסר נוחות באזור הצואר כאילו שיש שם גוש אך לא ניתן למימוש, פרט לבלוטת לימפה תת לסטית מורגשת וניידת ללא כאב. נשלחתי ל US שברובו תקין (אין בלוטות למפה מוגדלות), פרט לממצא בבלותת המגן. אני מצוטט את החלק החשוב בממצא, תחת הכותרת בלוטת המגן: לא מוגדלת. גבולות לובולריים. מרקמה בלתי אחיד. ללא גושים ודאיים, פרט לקשר בודד באונה שמאלית. מרקם היפואקוגני. מוקדים נוזליים בתוכו. גבולות לובוליים ווסקוזי בעיקר בהיקף. בגודל 1.8 על 1.3 ס"מ. נשלחתי חזרה ל אאג להמשך בירור והחלטה אם יש צורך ב FNA כמו גם בדיקות דם (בדיקת דם אחרונה לפני 4 חודשים תקינה לרבות TSH). התור לאאג הוא רק לחודש מאי. רופא המשפחה אמר שהוא לא רואה צורך בהעלאת הדחיפות. ממה שאני מבין מהמושגים הוא שמדובר בקשרית בתוך הבלוטה בעלת מרקם עם צפיפות נמוכה כנראה נוזלית. לא ברור לי מה זה גבולות לובולרים. LUBE זו אונה. כאילו לקשרית יש אונות מצד אחד ונוזל מצד שני? גם המרקם הלא אחיד של בלוטת התריס מדאיג אותי. האם ייתכן שבכל זאת אלו ממצאים תקינים. אולי צ'יסטה והאם המלתה לחודש מאי רק כדי לראות אאג שוב שכנראה ישלח ל FNA היא סבירה מבחינת דחיפות? תודה וחג שמח

שלום רב, ראשית אין דחיפות. הממצא לא נשמע מאוד מדאיג אך במקרה כזה מומלצת בדיקה ומישוש הגוש ובנוסף ניקור שלו לביופסיה בהכוונת US. מומלץ במקום איכותי כגון במרפאתינו באסותא ע"י רדיולוג בכיר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/04/2017 | 01:32 | מאת: דן

תודה רבה על התגובה. אכן שמעי רבות וטובות על מרפאתכם ואני בהחלט מעוניין לבצע את ה FNA אצלכם. השאלה היא כיצד זה נעשה? אני מאזור רחובות וחבר בכללית עם ביטוח פלאטינום. הצלחתי להקדים את הטור החוזר ל אאג במרפאות של כללית ל 30 לאפריל. אני מניח שבשל קרטריוני הגודל היא בוודאות שחליט על FNA. אבל הבנתי שייתכן והיא תחליט לבצע את זה בעצמה. האם יש לי זכות לבקש לבצע זאת אצלכם ואם אני אהיה זכאי להשתתפות\החזר דרך כללית בהתחשב בביטוח הפלאטינום שלי? כמובן שאם מדובר בהליך פרטי לחלוטין, הודה לך אם תוכל לציין באיזה סדר גודל של עלות מדובר? תודה בחג שמח דן

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)