תוצאות אולטרא סאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/02/2017 | 12:05 | מאת: עינת

שלום, עשיתי אולטראסאונד בלוטת התריס ואלה התוצאות: אונה ימנית: אינה מוגדלת, מרקמה היחסי מעט מגורגר, הודגמה קשרית היפואקואית זעירה בקוטר 0.1 ס"מ. גבולותיה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים עם שינויים טרשתיים בעורק התרדמה אונה שמאלית: אינה מוגדלת, מרקמה היחסי מעט מגורגר, הודגמה קשרית איזואקואית בגודל 1.31 ס"מ על 1 ס"מ. ביצוע בדיקת דופלר צבע מדגים זרימה היקפית וזרימה קלושה בתוך הקשרית. הודגמה קשרית קטנה נוספת הטרוגנית בקוטר של 0.33 על 0.41 ס"מ. גבולותיה שמורים. לסיכום: הודגמו קשריות ידועות ללא שינוי משמעותי מלפני 6 חודשים. שינויים טרשתיים קלים בעורקי התרדמה דו צדדי שאלותיי: 1. ראוי לציין שבבדיקות דם: TSH 5.34, T3 T4 תקינים 2. האם צריך ניקור? ואם כן באיזה מהקשריות? 3. מה ההמשך טיפול? 4. מה לגבי השינויים טרשתיים קלים בעורקי התרדמה דו צדדי? 5. מתי א.ס נוסף? בברכה, עינת

שלום רב, נשמע לא מדאיג אך בגודל זה חייבים ביופסיה של הגוש ע"י מחט עדינה מונחית US. בהמשך לשקול לפי התוצאות המשך טיפול. ניתן לבצע ניקור תחת US אצלנו באסותא ע"י רופאים בכירים ביותר והתשובה הראשונית במקום בד"כ. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)