גידול פוליקולרי שפיר בבדיקת ניקור

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/01/2017 | 08:16 | מאת: דוד

שלום ד"ר אבי חפץ, אני בן 54 ורציתי רק לברר במידה ובוצע ניקור מקשרית בקוטר 1 ס"מ בבלוטת התריס והתגלה ממצא של גידול פוליקולרי שפיר, ויש המלצה לחזור על בדיקת US בעוד חצי שנה - שנה, אז מה בעצם מטרת ביצוע המעקבים האלה, הרי גידול שפיר לא הופך לממאיר, אז מה בעצם מנסים לגלות בבדיקות החוזרות האלה ? תודה מראש, דוד

שלום רב, בגידול פוליקולרי קשה לומר חד משמעית לפי ביופסית מחט עדינה האם הגידול שפיר או ממאיר. נשמע שבמקרה שלך הרושם ששפיר אך זה (אף פעם ) לא ב 100% ולכן נדרש מעקב. ממליץ לשמוע לרופאיך ולהמשיך מעקב וניקורים חוזרים. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)