קשרית עם הסתיידויות זעירות והיקפיות ו FNA באונה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/01/2017 | 15:49 | מאת: אליעזר

ב US אונה שמאלית הודגם קשר בקוטר 1.2 ס"מ בעל מרקם מעורב, בחלקו איזואקואי ובחלקו אנאקואי, עם הסתיידויות זעירות בתוכו וגבולות מסוידים. הודגמה קשרית נוספת בקוטר 0.3 ס"מ בעלת מרקם היפואקואי. זרימת דם תקינה באונה. בלוטות רוק תת ליסתיות ופארוטיס תקינות. הודגמה בלוטת לימפה תת ליסתית בממדים 1.7 *0.6 ס"מ שמורה. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הג'וגולר. אונה ימנית הודגמו מספר קשריות בודדות עד קוטר 0.3 ס"מ. (המשך הכתוב זהה). בוצע FNA שקבע : בניקור אונה שמאלית בהנחיית סונר, התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל וסמיך, מספר קבוצות של תאים פוליקולריים עם שינויים דגנרטיביים, גבישים מעטים ומקרופגים מעטים. זפק קולואידי. אני בן 72 ושאלותי: 1)האם לנוכח הממצאים בסונר (הסתידויות זעירות והיקפיות) יש צורך בביצוע בדיקות נוספות או לחזור על הניקור? 2) האם ניתן להבין מהתשובה הציטולוגית אם הניקור בוצע בתוך הקשרית עצמה או באונה והאם יש לזה חשיבות? תודה.

שלום רב, עקב מראהו החשוד יחסית של הקשר הייתי מגיע ליעוץ ומישוש שלו וכן לביצוע US איכותי יותר של הצוואר כולל ניקור שני של הגוש. ניתן לבצע הכל במרפאתינו באסותא (03-7645464) והתשובות מיידיות. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)