אולטרה סאונד בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/12/2016 | 11:45 | מאת: שמעון

בס"ד שלום רב, אמי (57) נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי מזה כ-30 שנה עקב קשריות בבלוטת המגן. בין היתר, עברה FNA מס' פעמים כנדרש, בנוסף לאולטרה סאונד מדי שנה. לפני כמה ימים היא עברה בדיקת אולטרה סאונד במסגרת מעקב זה ולעניות דעתי, ביחס לקודם, ישנם שינויים (מקווה מאוד שלא...). הבעיה היא שרופא אנדוקרינולוג אשר מטפל באמי עשרות שנים יצא לפנסיה ממש בימים אלה והתור שקבענו לאנדוקרינולוג אחר הינו רק בעוד כמה חודשים... אני מצרף את תוצאות הבדיקה האחרונה וכן זו שלפני שנה לעיונך, בכדי לדעת האם יש למהר לקביעת תור מוקדם יותר, או שמא הכל בגדר הנורמה. להלן האולטרה סאונד האחרון שביצענו לפני מס' ימים: א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס * מעקב 12.9.13 ,23.12.15 מתאריך קודמים לצילומים השוואה בוצעה * US צוואר ========= בלוטת המגן : אונה ימין מוגדלת . אונה שמאל והאיסטמוס בגודל תקין . המרקם הומוגני . הוואסקולריות רגילה . באונה ימין קשריות סולידיות, הגדולה בכיוון האיסטמוס * 15 * ,20 20 מ"מ עם מרכיבים ציסטיים - תמונה מוכרת, הפעם עם מוקדים אקוגניים / הסתיידויות במרכיבים הציסטיים , ) לא וואסקולריות.; באונה שמאל 2 קשריות סולידיות, הגדולה (קוטב תחתון * 10 ( ,14 מ"מ, די איזו-אקואית ללא הסתיידויות, לא וואסקולרית. מעט גדלה מ - 2013. בלוטות הרוק : בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות בגודל תקין, המרקם הומוגני . אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק . לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות או גושים בצוואר הקדמי והצדדי להלן האולטרה סאונד שביצענו לפני שנה: מעקב בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך:2013/09/12 * אונה ימין מוגדלת עד 22 מ"מ עובי . אונה שמאל והאיסטמוס בגודל תקין . המרקם הומוגני . הוואסקולריות רגילה . באונה ימין מספר קשריות סולידיות, הגדולה הטרוגנית, גודלה 23 מ"מ לאורך - הפעם מרכיב ציסטי יותר בולט , ללא הסתיידויות . באונה שמאל הפעם ללא ממצא . המלצות : סיכום : סיבת ההפניה: ממצאים: המשך מעקב ללא שינוי מהותי לעומת בדיקה קודמת . א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה * מעקב * לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות או גושים בצוואר הקידמי בתודה מראש על מענה

שלום רב, נראה שיש מקום ל US איכותי של התירואיד עם ניקור של גושים לביופסיה. ניתן לבצע במרפאתינו בזמינות גבוהה (מכבי וביטוחים פרטיים) והתשובה הראשונית במקום. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)