דלקת בברך וסכרת

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/02/2011 | 12:43 | מאת: שירה

שלום אני רושמת בשם אימי. בת 57 חולת סכרת כבר שנים רבות (משתמשת באינסולין) וסובלת גם מעודף משקל גבוה. לאחרונה הסכרת יציבה משום ששומרת על תזונה נכונה והחלה להפחית במשקל מעט. כבר בחודש שהיא סובלת מדלקת בברך הגורמת לכאבים חזקים מאוד. לאחר התייעצויות עם מספר רופאים מומחים נאמר לה כי זריקת קורטיזון עבור חולי סכרת היא כלל לא מומלצת. כמו כן, קיימת אופציה לניתוח במטרה לטפל בדלקת, אך גם היא אינה מומלצת עכב הסכרת. מהי דעתך? היא מאוד סובלת מכאבים. האם באמת יהיה מסוכן לעשות זריקת קורטיזון? האם הזריקה יעילה בהפחתת הכאב?

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת בנוגע לטיפול תרופתי בחולה מסוים , נראה לנכון להמליץ על יעוץ רופא מטפל רצוי לדעת באיזה סוג של דלקת ומה הגורם לה? כאבים בברך בדרך כלל מטופלים בתרופות אשר אינן סטרואידליות NSAIDS כגון ולטרן, ארקוקסיה, אטופן, נקסין ,ברקסין אם מדובר בשחיקה של הברך , נראה לי לנכון להמליץ על טיפולים שמרניים שונים הכוללים בין היתר פיזיותרפיה, מגן ברך, זריקות לברך וטיפול פומי הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך http://www.club50.co.il/Item.aspx?ItemTypeID=19&ClusterID=20268&ItemID=24310&MainCategory=583&SubCategory=702 זריקות של סטרואידים כגון קוטיזון יכולות להעלות את רמות הגלוקוזה(סוכר בדם) בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים