כאב ברך חזק באמצע משחק כדורסל לנער בן 15.8.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/09/2011 | 16:09 | מאת: אם

לפני שבוע בזמן משחק בני שמע איזה רעש מהרגל ולא יכל לדרוך עליה. באותו היום הבאתי אותולמחלקת תאונות. הרופא המליץ לעשות רנטגן וMRI עם חשד למיניסקוס ובינתיים שילך על קביים קנדיות. הגענו בדחיפות לבדיקה והיום קיבלנו את התוצאה אני לא מבינה דבר פרט לכך שכנראה זה לא קרע במיניסקוס. אצטט את מה שכתוב בתשובת הMRI. אודה לכם מאוד מה משמעות התוצאה והיכן המומחים הכי מיומנים בנושא. "אזור נרחב של נזק אוסטאו כונדרלי נראה באספקט האחורי בקונדיל הפומורלי המדיאלי.פרגמנט באורך כ-4 ס"מ נראה יושב בתוך מכתש, נראה כי הפרגמנט מנותק אך הוא עדיין כלוא בתוך המכתש. אין רציפות סכוסית. הארכת זמני הרפיה בלשד העצם במקום מתאים לבצקת לשדית. מוקד נוסף ונפרד של נזק אוסטאו כונדרלי עם מכתש גרמי נראה באספקט מרכזי בקונדיל פמורלי מדיאלי וקוטרו כ- 10 מ"מ. נראית דחיסה גרמית. המניסקים שמורים.הרצועות תקינות.כמות בינונית עד גדולה של נוזל בברך. מנגנון האקסטנציה תקין.אין סימנים לכונדרומלציה פטלה. הרטינקולום שמור" לציין שבני מאוד אוהב לשחק טניס והיה רוצה להמשיך בכך. אני דואגת ובני בייחוד.אנו מבקשים לקבל טיפול הכי מקסימלי . בתודה רבה . אמא

שלום רב אוסטאוכונדרלי משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק לפי התשובה ואני מסייג את תשובתי(כי חשוב לקבל היסטוריה רפואית שלמה וחשוב לבצע בדיקה פיסיקלית מקיפה), ככל הנראה יש צורך להימנע מפעילות ספורטיבית למספר שבועות , בנוסף יש צורך בביקורות חוזרות, על פי מצב הברך ניתן לתכנן טיפולים כגון פיזיותרפיה לברך בברכה ד"ר בנימין בנדר

26/09/2011 | 16:14 | מאת: אם

להחלים לחלוטין? והאם ישנה אפשרות שהוא ישחק שוב טניס ללא סכנה לברך.בתודה.

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים