החלפת ברך עם בעיות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/09/2011 | 17:10 | מאת: פנינה

שלום, שמי פנינה אני בת 61 ולפני 40 שנה נפגעתי בתאונת דרכים בברך ושוק שמאל. הפגיע הייתה שטפי דם קשים לאורך השוק וקריעת הרצועות הצולבות.התפתח זיהום קשה וחוזר ועברתי ניתוח לניקוי הרקמות המודלקות מתחת לברך. בזמנו לא הוצא לי תיקון ניתוחי של הרצועות ולמרות אי יציבות הברך, נפיחות וכאבים, המשכתי בחיי כמו אדם בריא. היום יש לי אוסטיוארטיטיס קשה מאוד בשני הברכיים.לפי הצילומים אני מתאימה לניתוח החלפת המפרקים.יש לי עודף משקל ומחלות רקע מטופלות.השיקום השמרני לא עזר ואני מוגבלת מאוד. אני מבקשת לדעת:1 האם עושים ניתוח בשני הברכיים באותו מעמד? 2. איך מתבצעה השיקום לאחר הניתוח ומה הן המגבלות הפיזיות? 3. האם קרע הרצועות משפיע על הצלחת הניתוח?

שלום רב החלפת מפרק ברך נעשית לשם איכות חיים-הקלה בכאבים ושיפור בתפקוד המפרק 1. ניתוח בשני הברכיים ניתן לעשות, מקובל יותר בארצות הברית , הרבה פחות בישראל ( ניתוח שכיח במקום שבו עבדתי בארצות הברית) ניתוח בשני הברכיים בעבר היה כרוך באחוז סיכונים יותר גבוהה סטטיסטית-עקב היעדר בחירה של מנותחים(הניתוח מיועד לאוכלוסיה בעלת סיכון ניתוחי נמוך), זמן הניתוח יותר ארוך מן הסתם החלפה של מפרק הברך- צריכה להביא את החולה לאחר הניתוח למצב שבו הברך היא ברך יציבה, מאוזנת היטב בכיפוף ויישור , ומאפשרת טווחי תנועה טובים 2. שיקום אחרי ניתוח הינו דומה לברך אחת כמו לשניים הפרוטוקול שלי לאחר החלפת מפרק ברך כולל- ירידה לכורסא והליכה עם הליכון יום למחרת הניתוח שימוש במכשיר הנקרה CPM ( CONTINIOUS PASSIVE MOTION?), המכשיר מאפשר הנעה של המפרק בצורה פסיבית לטווחי תנועה רצויים, חיזוק שרירים סביב הברך ניתן לעבור מהליכון למקל הליכה לערך כשבועיים שלושה לאחר ניתוח הליכה ללא עזרים תלויה הרבה בחולה עצמו ובפיזיוטרפיה סביב הניתוח המגבלות הפיזיות היחידות שאמורות להיות הם כאבים בלבד, אי לכך יש פרוטוקול שלם לטיפול בכאבים אחרי הניתוח 3. קרע ברצועות יכול להשפיע על הניתוח ועל הצלחת הניתוח יש צורך בהערכה של הברך לפני הניתוח לבדיקת טווחי תנועה ויציבות אם קיימת חוסר יציבות גסה יכול זה להשפיע על בחירה של סוג המשתל, אז ניתן לחשוב על משתל יציב יותר המאפשר פחות תנועה במישורים מסוימים בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים