כאבים במפרק הירך תוצאות mri

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/12/2016 | 11:13 | מאת: אילנה

שלום, אימי בת 75, סובלת מכאבים קשים במפרק הירך. לאחרונה עשתה בדיקת mri עם חומר ניגוד למפרק הירך. הסיכום- שינויים ניווניים בפרק הירך הימני חסר סחוסי, לברום היפרטרופי וקרוע בורסיטיס של הגבשושית הגדולה מימין. אפשר הסבר קצר מה הבעיה ובגדול האם הפתרון זה ניתוח? בברכה אילנה.

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה ככל הנראה מדובר בשחיקה של מפרק הירך , אך כאמור צילומים והדמיה תמיד יש לשפוט ביחס לההיסטוריה הרפואית ובדיקה פיסיקלית שינויים ארטריטיים או ניווניים משמעם שינויים שחיתקיים , ניתן להתעדכן על שחיקה של ירך באתר www.DrBender.co.il בבלוג ובשאלות ותשובות כאבים סביב מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה משחיקה של מפרק הירך, צילומי אגן ומפרק הירך יכולים להראות היצרות של סדק מפרק כביטוי לשחיקה של הירך – Narrowing of joint Space. כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב או האגן עצמו בבדיקה פיסיקלית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות הירך וקיצור של הרגל לרוב, חשוב לציין שבעמידה אם יש עקמת בגב או אנכיות של הגב יכול קיצור זה לא לבוא לידי ביטוי . שחיקה של מפרק הירך לרוב מקרינה עד לברך, כאבים לאורך הרגל לרוב הם מהגב, אין דבר אחד או בעיה אחת שוללת את הבעיה האחרת ולרוב שתי הבעיות קיימות הן שחיקה של מפרק הירך והן בעיות גב בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים