פענוח בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/12/2014 | 11:14 | מאת: ד"ש

בן 28 בריא מודגם באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי פגם אוסטאו-כונדראלי בקוטר 8 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 20 סדרה 6) ובגובה 1.2 ס"מ (חתך 12 סדרה 3) עם בצקת לשדית סוב-כונדראלית בסמוך. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג אלכסוני בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המגיע קרוב מאוד אל המשטח הפירקי התחתון כך שלא ניתן לשלול בוודאות קרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: פגם אוסטאו-כונדראלי בקדמת הקונדיל הפמורלי הלטרלי כמתואר.

שלום רב OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק. קבלת אנמנזה מפורטת בדיקה ועיון בצילומים נחוץ בכדי להחליט- האם הטיפול המומלץ הוא טיפול שמרני- לא ניתוחי ,האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול ניתוחי כגון ארטרוסקופיה להוצאת החלק האוסטאוכונדרלי(סחוס עצם) בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים