כאבי ברכיים ואופני כושר

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/03/2014 | 16:49 | מאת: lzl

שלום רב, אני בת 52. אורטופד המליץ לי להתאמן באופני כושר עקב שרירים מאוד חלשים מעל ברכיים וכאבי ברכיים . האם חשוב גובה של אופני כושר? אשמח לקבל המלצות על דגם מסוים של אופני כושר. בברכה

שלום רב האם ספינינג גורם לבעיות ברכיים ? ציטוט ממאמר שלי אשר התפרסם בידיעות אחרונות –בזמנים בריאים המיתוס-ספינינג גורם לבעיות ברכיים: האמת -לא אם עושים זאת נכון, אומר האורטופד ד"ר בנימין בנדר מומחה למפרקי ברך וירך ולהחלפות מפרקים ,בבית חולים אסותא . רכיבה על אופניים ובכללה גם ספינינג-היא ספורט חשוב לחיזוק שרירי הרגליים, ומומלצת במיוחד לאנשים שעברו ניתוח להחלפת מפרק עם זאת עומס ,יתר על שרירים ועל המפרקים עלול לגרום לפציעות, ולכן חושב להקפיד על הדברים הבאים: לשחרר שרירים לפני הפעילות ואחריה, לדאוג לעליה הדרגתית במאמץ הגופני, להתאים אופניים לרוכב(גובה מושב נכון), להימנע מועמסים גבוהים מידי ולוודא כי הברכיים מופנות קדימה בזמן הרכיבה על אופניים(לא לצדדים ולא כלפי פנים) באמצעות התאמה של המושב לפנים או לאחור. http://www.drbender.co.il/faq?fb_comment_id=fbc_10150473688962175_20083748_10150474673827175#f2e4ba8a2e539ba בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים