כאבים בברכים בזמן ספורט

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

21/01/2014 | 20:36 | מאת: אור מרום

שלום אני בת 24, בריאה, אין לי מחלות כלשהן, אני שוקלת 60 קילו וגובהי 1.63. אני עושה ספורט 4 פעמים בשבוע: ראשון ורביעי קיקבוקסינג אירובי ובשני ושבת אני שוחה. כבר מזמן כאבו לי הברכיים ולא באופן רציף. לאחרונה באימוני הקיקבוסינג ישנם כמה תרגילים שבהם אני ממש מרגישה את הברכיים כואבות ואז אני מפסיקה ונחה כמה שניות, אני ממש מרגישה כאב חזק בברך. ממה זה יכול לנבוע? וכואב לי רק כשאני עושה ספורט!. האם תחבושת אלסטית תעזור? אשמח לעזרה אור

שלום רב אבחנות וחוות דעת באורטופדיה ניתנות לאחר היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בצילומים , לפי מה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה , אי לכך מומלץ לפנות ליעוץ אורטופדי באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים