פיענוח לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

19/01/2014 | 16:10 | מאת: חסוי

שלום עברתי ניתוח להוצאת ocd ורציתי חוות דעת על האמ אר איי שאחרי הניתוח. ממצאים: מודגם נגע אוסטאוכונדרלי ידוע באספקט התיכון של הקונדיל הפורמלי המדיאלי. הנגע מודגם ללא שינוי במימדיו בהשוואה לבדיקת הMRI הקודמת ,כאשר באספקט האחורי של מיטת הפגם מודגמת מלאות בעלת אותות הטרוגניים,עשוי להתאים לרקמת סחוס היפרטרופית(חתך סיגיטלי 68 סדרה6). באספקט הקדמי של מיטת הנגע מודגם שבב אוסטאוכונדרלי מנותק חלקית בקוטר 1.1 סמ בציר הסגיטלי(חתך 60 סדרה6) ובקוטר 1.1 סמ במישור הצידי הפנימי(חתך 19 סדרה 3).מודגמת בצקת לישדית מינימאלית בסמוך. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות מינימאלית ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.

שלום רב יש צורך במעקב רופא מנתח, בבירור סביב הניתוח –עדיף לפנות לרופא המנתח , גם אם זה אומר פניה מספר פעמים, לרופא המנתח המידע הרב ביותר בנוגע לניתוח ויכול הוא להסביר את הליך ההחלמה ,ולהנחות אותך בתהליך לאחר הניתוח, יכול הוא להסביר ולהשוות את הממצאים כעת לעומת מה שהוא מצא וראה בזמן ניתוח OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק. קבלת אנמנזה מפורטת בדיקה ועיון בצילומים נחוץ בכדי להחליט- האם הטיפול המומלץ הוא טיפול שמרני- לא ניתוחי ,האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול ניתוחי כגון ארטרוסקופיה להוצאת החלק האוסטאוכונדרלי(סחוס עצם) בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים