אפוסתרפיה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/07/2013 | 17:26 | מאת: רפי

רציתי לדעת האם נעלי אפוסתרפיה יכולים לעזור במצב של avn ובכלל מה הכוונה בטיפול זה?

שלום רב o אפוסתרפיה -מבוססת על הקניה של תנועות מבוקשות תוך הפחתת העומס על המפרק ושיפור בכאב ובתפקוד המפרק AVN נמק אסוסקוליר(היעדר אספקת דם) של ראש הירך, יכול לנובע מהמון סיבות בין הסיבות השכיחות • סטרואידים • אלכוהול • טראומה כגון שבר צוואר הירך • מחלות שונות הפוגעות באספקת הדם וכולי הטיפול השמרני- כולל מנוחה( ללא ריקודים), היעדר/הפחתת נשיאת משקל על הרגל(שימוש במקל הליכה או קביים), תרופות נוגדות כאבים , מדרסים, אפוסתרפיה טיפול ניתוחי יכול להיות- קידוח ראש הירך, העברה של עצם השוקית יחד עם כלי הדם לראש הירך, חיתוך עצמות(אוסטאוטומיה), החלפת מפרק ירך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים