שאלה לגבי כאבי במפרק הירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/07/2018 | 12:31 | מאת: מרינה

לום, חמותי מזה מספר חודשים סובלת מכאבים חזקים במפרק הירך, זה התחיל אחרי מאמץ של נשיאת כובד בתנוחת גוף לא נוחה. הכאבים מקרינים לברך, לפעמים יש שיפור, למשל, כשהיא בתנועה. חמותי פעילה מאוד. אורתופד שלח לבדיקת רנטגן, שיצאה תקינה. הייתה אצל נוירולוג - נשלחה לבדיקת EMG, שיצאה תקינה. הגשתי בקשה לרופא משפחה און ליין (רופא שלא מכיר אותה בדרך כלל), והוא נתן הפנייה לבדיקת מיפוי עצמות בשאלה למפענח (גרורה?). מבקשת לשאול, האם לא כדאי לעשות בדיקת CT קודם או בדיקה אחרת לשלול דלקת, למשל? חמותי בת 80. לפני כמה שנים הייתה מעורבת בתאונת דרכים ונמצאו סדקים באגן בבדיקת מיפוי עצמות. חמותי מטפלת בנכד קטן, האם אחרי בדיקת מיפוי עצמות צריכה להיעזר מהמגע עם הנכד לכמה זמן? תודה.

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה , יכול להיות בעיה בירך , אגן, או גב כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון דלקת בגידים מקומיים, בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב שחיקה של מפרק הירך ניתן לאבחן בצילום אגן ומפרק ירך, וכמו כן חשובה הבדיקה הפיסיקלית וקבלת היסטוריה רפואית כאבי גב יכולים להקרין לצידי הירך לחלקים מהרגל או כל הרגל ואפילו להקרין למפשעה, כאבי גב לא חייבים לבוא בתור כאבי גב הם יכולים להיות בתור כאב מוקרן -רדיקולופטיה כמו שזה מכונה, ואז ישנם כאבים רק רק ברגל אך מוגדרים באופן כללי ככאבי גב, כאבי גב יכולים ליצור כבדות של הרגליים , התכוצויות שרירים ואף קושי רב בתפקוד השרירים והרגל ניתן להתעדכן במאמר על כאביפ בירך ושחיקה של הירך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים