כאבי ברכיים וביצוע MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/06/2018 | 08:24 | מאת: יוכי

שלום רצ"ב סיכוםMRI שביצעתי לפני כשנתיים מודגמים שינויים OA מתקדמים במדור המדיאלי המתבטאים היצרות המרווח הפירקי, דלדול הסחוס הפירקי ודחיקה של גוף המיניסקוס המדיאלי מודגמים אוסטאופיטים גדולים בשולי המדור. מודגמת בצקת לשדית מינימאלית משני צידי המדור המדיאלי. כנראה משנית לשינויים AO הרצועות הצולבות והרצואות הקולקטרליות הודגמו תקינות מודגם קרע אלכסוני קרוב לשורש המינסקוס המדיאלי המערב גם את שורש המיניסקוס אשר שוליו אינם סדירים קדמית לשורש המיניסקוס מודגם שבב מניסקיאלי מנותק בקוטר של 3 מ"מ במישור הצדדי פנימי(חתך 19 סדרה 4) הקרע נמשך לרוחב גוף המיניסקוס מודגם קרע אלכסוני קרוב לשפה החופשית של הקרן הקידמית של המיניסקוס הלטרלי מודגם קרע אלכסוני בשורש המיניסקוס הלטרלי קדמית לאחיזה הטיביאלית של רצועת הCA מודגמת מלאות היפואינטנסית בקוטר 7מ"מ בציר הסיגטלי (חתך 14 סדרה3) ובקוטר של 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 11 סדרה 4) ייתכן ריקמת גרעון? המנגנון המיישר הודגם תקין סחוס הפיקה מודגם דל בפצט המדיאלי עם מוקדים ציסטייםסוב-כונדרליים בסמוך. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה מודגמים משקעים היפואיטנסיים בתוך הנוזל, ייתכן משקעי פיברין כביטוי לסינוביטים ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית במשך הזמן סובלת כאבים עד שלפני יומיים לא יכולתי לדרוך על הרגל באופן פתאומי הלכתי לאורטופד שהזריק לי לברך מודורול ואמר לי לקחת משכך כאבים 50 טיפות אופטלגים לא יותר מ3 פעמים ביום וזה עזר הבוקר שוב כאבים לא יודעת אם זה מעצם הזריקה או שהזריקה לא השפיעה לקחתי שוב טיפות מבקשת דחוף תשובה מאד מאד מודאגת תודה

שלום רב נראה ומדובר בשחיקה של מפרק הברך -ממה שכתבת שינויים OA מתקדמים- משמעו שינויים שחיקתיים מתקדמים , OA או אוסטאוארטירטיס שחיקה של מפרק הברך שחיקה של מפרק הברך לרוב באה לידי ביטוי בקימה מישיבה , הליכה למרחקים קושי במדרגות עד לכאבים במנוחה תלוי בדרגת השחיקה ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של ההירך וברך באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה ניתן להתעדכן בבלוג באתר www.DrBender.Co.il תחת המאמר זריקות או ניתוח על סוגי הזריקות כולל חומצה היאלורינית, PRP טיפול ביולוגי , תאי גזע, בכדי לנסות ולשמר את מפרק הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים