מועמדות לניתוח החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/02/2018 | 12:33 | מאת: יניב

שלום רב, מזה כחודש וחצי אני סובל מכאבים עזים בירך ימין ונאלץ לגרור את הרגל עד כמעט ללא יכולת לדרוך עליה. לאחר בירורים שכללו MRI , CT, מיפוי עצמות ובדיקות נוספות התגלתה בצקת נרחבת וחשד ל-AVN כלומר נמק של המפרק ככל הנראה כתוצאה מאספקת דם שאינה תקינה לאזור וקו תת קורטיקלי באספקט הקדמי של אזור המעבר בין ראש לצוואר הפמור. במשך כל תקופה זו נמצאתי במנוחה מוחלטת והתהלכתי באמצעות קביים ללא דריכה על רגל ימין כלל. רופא מומחה בתחום המליץ לי על ניתוח להחלפת המפרק אלא שמאז ביקורי אצלו וכעבור חלוף מספר ימים חלה שיפור ניכר ברמת הכאב וביכולת לדרוך על הרגל וכעת אני מתהלך באופן עצמאי (אומנם עם צליעה ברגל הפגועה) ועם מעט כאבים אך זהו שיפור עצום ביחס למצב ההתחלתי. האם לדעתך עדיין קיים צורך בניתוח להחלפת המפרק ללא הממצאים הרפואיים של כל הבדיקות שערכתי או שמה ישנו סיכוי שהמשך מנוחה ופיזיותרפיה יובילו להחלמה מלאה ?

07/02/2018 | 12:37 | מאת: יניב

ב MRI : קו שבר תת קורטיקלי מודגמת השטחה של ראש הפמור כאשר צוואר הפמור מודגם קצר והראש מודגם רחב. ממצאים המחשידים לשינויים עקב פרטס

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה. ניתוחי החלפות מפרקים הם אופציה . ניתוחי החלפות מפרקים נעשים לשם איכות חיים ולא לשם הצלת חיים, לכן אין הכרח לעשות אותם , אלא אם החולה עצמו מציין שאיכות חייו נפגעת לרמה כזו שהוא אינו יכול לסבול את הכאבים ואת ההגבלה בתפקוד המפרק . בצילומים ובבדיקה ניתן להתרשם מה מידת השחיקה של המפרק ועד כמה תפקוד המפרק נפגע ניתוחי החלפות מפרקים נעשים קודם כל עקב כאבים והגבלה בתפקוד המפרק. מטרתו של הניתוח הינו שיפור בכאבים ובתפקוד המפרק באם הטיפול הלא ניתוחי אינו עוזר ואיכות החיים נפגעת ניתן לשקול ניתוח מכיוון שאורך החיים של משתל מלאכותי הוא מוגבל, הנטייה היא באנשים צעירים למצות את הטיפול השמרני, אך אין זה אומר שלא ניתן לעבור את הניתוח גם בגילאים צעירים באם אין הטבה תחת טיפול שמרני וישנה עדות קלינית ורנטגנית לשחיקה. לאחר שיקול מכלול הטיפולים והסבר על הסיכונים והסיבוכים לגבי AVN ניתן להתעגכן על טיפולים חדשניים כגון הזרקת תאי גזע לראש הירך - ניתן להתעדכן בבלוג באתר www.DrBender.Co.il תחת המאמר זריקות או ניתוח על סוגי הזריקות ממצאי ה MRI שלך מצביעים על פרטס בעבר- מחלת פרטס היא מחלה של פגיעה בראש הירך בגיל הילדות יכול זה להוביך עם השנים לשחיקה של מפרק הירך אך לא חיב בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים