שחיקת סחוס הירך עד אפס בחיבור לעצמות האגן

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/09/2017 | 10:07 | מאת: לירו

אמי בת 61 סובלת מכאבים ברגל ימין לפי צלומי הרטגן שעברה הוסבר כי ישנה שחיקת סחוס עצם הירך עם חיבור לעצמות האגן האם יש פיתרון להקל על המצב משום שהוסבר לנו שלא מומלץ להגיע לניתוח שכזה לפני גיל 70 משום שמדובר בניתוח שבו ההחלמה קשה מאוד ובנוסף לזאת שהניתוח לא מחזיק זמן רב ואם יהיה צורך בניתוח נוסף זה היה מאוד בעייתי וקשה אז מה עושים במקרה כזה ? נוסף לזה גם הברך כמובן ניזוקה כתוצאה מהירך מה עושים?

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך באופן כללי כאבים באזור מפרק הירך יכולים , להיות כאבים מוקרנים מהגב, כאבים מוקרנים מהאגן(בעיות גניקולוגיות) , יכולים הם להיות עקב בעיה במפרקי הירך עצמם(כגון שחיקה,קרע בלברום, תסמונת תפס FAI ) ויכולים להיות סיבות רבות אחרות כדוגמת בקע מפשעתי או פמורלי, או דלקות שונות סביב המפרק כאבים סביב מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה משחיקה של מפרק הירך, צילומי אגן ומפרק הירך יכולים להראות היצרות של סדק מפרק כביטוי לשחיקה של הירך – Narrowing of joint Space. כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב או האגן עצמו בבדיקה פיסיקלית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות הירך וקיצור של הרגל לרוב, חשוב לציין שבעמידה אם יש עקמת בגב או אנכיות של הגב יכול קיצור זה לא לבוא לידי ביטוי . שחיקה של מפרק הירך לרוב מקרינה עד לברך, כאבים לאורך הרגל לרוב הם מהגב, אין דבר אחד או בעיה אחת שוללת את הבעיה האחרת ולרוב שתי הבעיות קיימות הן שחיקה של מפרק הירך והן בעיות גב שינויים אוסטאוארטריטיים- ארטריטיים או ניווניים משמעם שינויים שחיתקיים , ניתן להתעדכן על שחיקה של ירך באתר www.DrBender.co.il בבלוג ובשאלות ותשובות שחיקה של מפרק הירך יכולה להקרין לברך , הסברה העומדת מאחורי זה היא שאחד העצבים המתפצל לשניים ומעצבב את מפרק הירך והברך אחראי לתחושה זו של כאב בברך, אך עם זאת יש צורך לברר האם הכאב הוא לא כאב מוקרן מהגב, בנוסף יש לשלול שאין בעיה במפרק הברך עצמו כגון שחיקה של הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.Co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים