המלצה והשוואה בין בדיקות MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/05/2017 | 00:03 | מאת: בני

שלום ד"ר, בשנת 2010 לאחר כאב בברך וביצוע MRI אובחנו המימצאים הבאים: הודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי בצמוד להיקף מיטת הקרע נמשכת ציסטה פרא-מניסקיאלית בקוטר 1.4 ס"מ בציר הסגיטלי ובקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי הפנימי ובגובה 1.8 ס"מ.מודגמת טנדינוזיס בגיד הארבע -ראשי הדיסטלי. כול היתר תקין. אז לאחר הפסקת פעילות ספורט (ריצה) הכאבים פסקו ולאחר 3 חודשים חזרתי לפעילות ספורטיבית, ריצה,סקי אופניים למשך 7 שנים ללא כול כאבים. במהלך פעילות סקי אגרסיבית בפברואר השנה הרגשתי כאב בברך ימין. הכאב גובר בעמידה ממושכת,קיבלתי הפניה ובצעתי לפני שבוע MRI אובחנו המימצאים הבאים:מודגמת בצקת לשדית המתאימה לקונטזיה בהיקיף האספקט התיכון והקדמי של המשטח הטיביאלי המדיאלי.מודגם קרע הוריזונטלי ידוע לרוחב הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי המערב גם את שורש המניסקוס אשר שוליו אינם סדירים.הקרע נמשך גם לרוחב גוף המניסקוס אשר מודגם קטום.מתחת לגוף המניסקוס הקטום מודגם שבב מניסקיאלי מנותק חלקית בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 7 מ"מבמישור הקדמי האחורי.שבב זה לא הודגם בבדיקה הקודמת. מודגמת ציסטה פרא-מניסקיאלית שהודגמה בבדיקה קודמת בהיקיף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר הצטמצמה בממדיה וכעת מודגמת בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 9 מ"מ . כול היתר תקין. כאמור הכאב בברך לא קיים באופן קבוע, אלה מתחיל להופיע לאחר הליכה ו או עמידה ממושכת ( מספר שעות).עד כה לא ביצעתי כל טיפול שמרני, שכאב מציק כדור וולטרן עוזר מאוד. שאלות: 1. מה ההבדל בין 2 מימצאי הבדיקות? 2. האם יש טעם בטיפול שמרני ? או שלאור המימצאים אין מנוס מאוטרוסקופיה ? 3. האם יש טיפול מומלץ אחר ? תודה מראש

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות ברגע שישנו קרע בחלק מהמניסקוס נוזל הברך יכול להיכנס בקרע וליצור צסטה מנסיאלית , טיפולים כאמור נקבעים על סמך בדיקה גופנית ועיון בבדיקות ההדמיה , אך לרוב באם הטיפול שמרני לא עוזר ישנו גם אופציה של ארתרוסקופיה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

14/05/2017 | 13:04 | מאת: בני

תודה רבה לתשובתך. בפועל כיום לא סובל מהסיפטומים שציינת. איני שש לבצע נתוח כאשר אין לי כאבים. האם טיפול אורטוקין אכן עוזר להלחם בתהליך הדלקתי שציינת ? בתודה מראש בני

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים