נגישות
נגישות

קרע במיניסקוס לטראלי עם ציסטה מניסקאלית

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/03/2017 | 16:56 | מאת: אלכס

שלום רב, לפני כשנה, במהלך טורניר טניס (ככל הנראה*), נפצעתי בברך ימין. * ביום המשחקים לא הרגשתי שום בעיה מיוחדת מלבד עייפות (רגילה ליום משחקים), אך כשהתעוררתי למחרת בבוקר לא יכולתי לדרוך על רגל ימין עקב כאבים עזים בברך (משהו שלא חוויתי בעבר). אני טיפוס שלא רץ ישר לרופא ולכן החלטתי להמתין, לתת לרגל לנוח ולראות מה קורה... לאחר כשבועיים-שלושה הרגשתי טוב יותר ואף ניסיתי לחזור לשחק טניס, אך הכאבים חזרו מיד... כך נמשך כחודשיים עד שהחלטתי לפנות לאורתופד. הרופא בדק אותי והחליט לשלוח לצילום ובמקביל להתחיל טיפול פיזיותרפיה. כעבור שבוע-שבועיים חזרתי עם התוצאות והרופא החליט לשלוח אותי לאולטרסאונד... לקחת קצת יותר זמן וכשחזרתי אל הרופא הוא החליט שצריך לעשות MRI זה לקח כחודש וחצי ואז הגיעו תוצאות הבדיקה לפיהם הובחנה אצלי קרע במיניסקוס לטראלי עם ציסטה מניסקאלית. כאן הרופא אמר שהוא סיים את תפקידו ושהוא מפנה אותי למומחה ברכיים המתמחה בפציעות ספורט. שאלות: א. הציסטה (בליטה בצד החיצוני של הברך) הובחנה כבר בתחילת הבדיקות והתלוננתי כל הזמן שהיא מאוד רגישה למגע – למה הרופא (אורתופד) שליווה אותי לא הצליח להבחין שמדובר בציסטה? הרי זה בדיוק המומחיות שלו, לא? איך יתכן שהוא לא הבחין לאורך כל הדרך שזהו מקור הבעיה? ב. לפני כחודשיים נגשתי עם כל הסיכומים והתוצאות של הבדיקות למומחה פרטי והוא אמר שהטיפול היחידי במקרה שלי זהו ניתוח ארתרוסקופי בו מבצעים כריתת חלק מהמיניסקוס וכתוצאה מזה הציסטה תעלם. האם הטיפול הכירורגי זוהי הדרך היחידה לטפל בציסטה? האם יש טעם לפגוש מומחה/ים נוסף/ים שיבדוק אותי שוב? ג. בינתיים הכאבים הלכו ופחתו ואפילו חזרתי לעשות ספורט בצורה "מבוקרת" (עם רגישות ומודעות), אך "הבליטה" נשארה במקומה וממשיכה "להציק" (ישנם ימים שיש כאב – בעיקר אחרי פעילות ספורט או הליכה ממושכת) האם יתכן מצב שהקרע במיניסקוס התרפא והציסטה לא? (אם זה בכלל יכול לקרות בלי התערבות כירורגית או/ תרופתית?) האם כדאי לעשות MRI נוסף על מנת לבדוק מה ישתנה במהלך חצי שנה אחרונה מאז הMRI הקודם? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות ברגע שישנו קרע בחלק מהמניסקוס נוזל הברך יכול להיכנס בקרע וליצור צסטה מנסיאלית , טיפולים כאמור נקבעים על סמך בדיקה גופנית ועיון בבדיקות ההדמיה , אך לרוב באם הטיפול שמרני לא עוזר ישנו גם אופציה של ארתרוסקופיה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

לקריאה נוספת והעמקה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים