בעית בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

13/04/2012 | 00:13 | מאת: מיכל

אבי היה מאושפז כחודש וחצי עקב דלקת ריאות קשה (סובל ממחלת ריאות כרונית COPD) לאחר שהונשם עם טובוס במשך שבועיים בוצע טראוכסטומי. לאחר יומיים התחיל לנשום עצמאית ומצבו יציב כבר חודש. הבעיה היא שמיום אשפוזו הוא מחובר לזונדה באף. קלינאית תקשורת ביצעה כמה נסיונות גמילה ורק 2 היו תקינות ובשאר הפעמים היה אספירציה. לאחר מכן בוצע בדיקת וידאופלואורוסקופיה ונמצא כי יש בעית בליעה קשה. ברצוני לציין שאבי כבן 90 ולפני האשפוז תפקד עצמאית וצלול לגמרי וכמובן שגם בעיות בליעה לא היו קיימות. רציתי לדעת האם הפרעת הבליעה היא כתוצאה מהטראוכסטומי ומהם אפשרויות הטיפול והגמילה מהזונדה במצב זה כיון שאבי מבקש מאוד שיוציאו לו את הזונדה ורוצה לאכול. תודה רבה מיכל

13/04/2012 | 13:50 | מאת:

שלום מיכל, בגיל 90, כל זעזוע קטן, לא כל שכן הנשמה ממושכת וטרכאוסטומיה, יכולים לגרום לירידה משמעותית בתיפקוד שלא תמיד יש חזרה ממנה גם אם מחלימים באופן סביר. אף על פי כן יש מקום לאופטימיות - האם ניתן לגמול אותו מהטרכאוסטומיה? אם כן, ברגע שינשום רגיל מהאף ולא יהיה גוף זר בצוואר, מנגנון הבליעה ישתפר. הוצאה של הטרכאוסטומיה והוצאה של צינורית הזונדה יאפשרו תרגול בליעה נורמלית, זאת בהנחה שכל השרירים והרפלקסים עובדים כמו שצריך.

13/04/2012 | 14:55 | מאת: מיכל

תודה על התשובה המהירה. האם בכלל לא יהיה ניתן להיגמל מהזונדה כשיש טראוכסטומיה ? האם לא ניתן לבצע תרגולי בליעה כלשהם ?