שיקום רפלקסים לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

26/08/2011 | 10:01 | מאת: טל

נועה לאחר גידול בגזע מח כיום לאחר 5 שנים מהניתוח עדיין עם PEG בבדיקת פלורוסקופיה לפני כשנה נראה כי אין תגובה דו צדדית לנוזל שהוכנס בבדיקה. האם יש דרך לשקם את מנגנון הבליעה ?

02/09/2011 | 15:40 | מאת:

שלום טל, הבעיה מורכבת ונדרשים פרטים נוספים, כמו מה רמת התיפקוד הכללית שלה, האם היא מדברת באופן נורמלי, האם היא נושמת דרך הפה והאף באופן תקין, האם בוצעה בדיקה אנדוסקופית מקיפה להערכת מנגנון הבליעה (FEES)?. באופן כללי יכולת השיקום של ילדים קטנים מאוד אחרי טראומה בגזע המוח היא גבוהה משמעותית בהשוואה למבוגרים עם בעיה דומה. איזורים תקינים של המוח יכולים להחליף בתפקיד את אלו שנפגעו. דרוש הרבה כוח רצון ותירגול עם אנשים מקצוע מומחים לתחום הפרעות בליעה בילדים עם נזק בגזע המוח.

20/09/2013 | 12:05 | מאת: עידית

היי , לבת שלי בעיית בליעה דומה אשמח לשוחח

24/09/2013 | 07:43 | מאת: טל

עידית הטלפון שלי 0523-655365