שיתוק דו צדדי של מיתרי הקול - טרכאוסטומיה

דיון מתוך פורום  צרידות

07/04/2016 | 10:51 | מאת: דנה

שלום ד"ר, עקב שיתוק במיתרי הקול עברתי ניתוח טרכאוסטומיה. כדי שאני אוכל לדבר בלי לשים את היד על פתח הקנולה הביאו לי שסתום דיבור. אני מדברת איתו יפה ומכניסה אויר לריאות בצורה תקינה אך כאשר אני רוצה להוציא אויר אין לי מאיפה להוציא אותו. פתח הקנולה סגור, והמתרים סגורים. הרופא וגם האחות אומרים לי לנסות להתרגל. היום שמתי את השסתום ומאחר ולא היה לאוויר לאן לצאת, לחץ האוויר העיף את שסתום הדיבור למרחק כמו יריה. יכול להיות שכל שסתומי הדיבור מותאמים רק לכאלה שהמתרים שלהם פתוחים?

14/04/2016 | 22:39 | מאת:

הפתח שקיים אצלך בין המיתרים אינו מספק כדי שהאויר יצא דרכם ולכן הפקק עף. בשיתוק רגיל של מיתרי הקול לרוב הבעיה הזו לא קיימת. אולי אצלך המצב יותר מורכב. למה יש לך שיתוק דו צדדי? האם אובחנה הסיבה? האם כשאת שמה אצבע את מצליחה לדבר יפה? אולי זה לא שיתוק אלא היצרות - זהו מצב שנראה כמו שיתוק אך למעשה זו מחלה אחרת. אשמח לבדוק בעצמי.

26/04/2016 | 20:49 | מאת: דנה

לא אובחנה אצלי הסיבה לשיתוק. רופאי א.א.ג. מפילים את התיק על נוירולוגים. נוירולוג אחד אמר שזה תסמינים של מיאסטניה גרביס. פרופסור נוירולוג אחר טוען שזה לא נכון. והוא שלח אותי לבדיקת MRI גזע המוח כדי לבדוק אם יש לי als אין לי פגיעה באיברים אחרים. הבדיקה תהיה בעוד חודש. קוצר הנשימה החל מלפני שנה. ותוך כדי בדיקות גילו שיש לי מיאלומה נפוצה שכרגע היא רק במעקב ולא בטיפול. ההמטולוג טוען שהמילומה לא פגעה במיתרים. אני מדברת בלי בעיה כאשר אני שמה אצבע על הקנולה. האם נתקלת במצב כזה של היצרות בתור תופעה ראשונית של מחלה נוירולוגית?