שיעול טורדני מזה שנים

דיון מתוך פורום  צרידות

07/02/2016 | 10:47 | מאת: יעל

שלום, לקרובה בת 58 יש שיעול טורדני מזה שנים. הופנתה ע"י רופא המשפחה לכל הבדיקות האפשריות כולל בדיקות גסטרו אצל מומחה, קפסולת וידאו ובדיקת הליקובקטר שיצאה חיובי, קיבלה אנטיביוטיקה והשיעול השתפר רק לתקופה זו ולאחר מכן המשיך כאילו לא טופל. בנוסף עשתה צילומי ריאות, בדיקות בקיבה ויצא כי הפריטין שלה נמוך (8) ולכן מקבלת עירוי ברזל דרך הוריד פעמיים בשבוע. מה עוד נותר לבדוק ולמי לפנות? האם ייתכן שהבעיה שייכת לגרון? תודה רבה!

15/02/2016 | 22:15 | מאת:

שיעול כמעט תמיד לא קשור לגרון עצמו אלא נגרם עקב בעיה באף, בקנה הנשימה, בסימפונות או בריאות. כמו כן בעיה בדרכי העיכול גם יכולה לגרום לכך. כדאי לעשות בדיקה אנדוסקופית של האף, הסינוסים, הלוע והגרון כדי להשלים את הבירור.