שיתוק במיתר קול

דיון מתוך פורום  צרידות

19/01/2014 | 01:10 | מאת: ענת

שלום, יש לי מיתר קול אחד משותק, עקב ניתוח להסרת בלוטת התריס. יש לי 3 שאלות: 1. באופן מפתיע בזמן שינה - מיתר הקול יוצר זמזום קולי במשך כל זמן השינה... !! מהן הסיבות לכך? וכיצד ניתן למנוע זאת? 2. האם יש לשיתוק השפעה על נשימה ועל קושי בשאיפת אויר ? 3. עברתי טיפול בריפוי בדיבור, ולמדתי להשתמש בראש כתיבת תהודה. האם יתכן קשר לכאבי ראש (אחרי מאמץ פיסי - בדיבור לאחר הרצאות ארוכות או אחרי ריצה)? תודה !

30/01/2014 | 21:43 | מאת:

1. המיתר המשותק שלך "נוחר" כי הוא רפוי ומתנפנף בשאיפת האויר. בניגוד למיתר שאינו משותק אשר נמתח הצידה בזמן שאיפת אויר. נסי לשנות את תנוחת הראש, זוית הכרית וכו'. 2. אם רק מיתר אחד משותק ולא שניים, אין השפעה על נשימה ושאיפת אויר. לעיתים קרובות יש תחושה ש"האוויר נגמר מהר" בזמן דיבור כי הוא בורח החוצה מהר לפני שהמשפט נגמר, בגלל הרווח שנוצר בין המיתרים עקב השיתוק. 3. לא ממש הבנתי את השאלה. דיבור מאומץ יכול להביא לכאבי ראש בגלל מתח שרירים מוגבר ועייפות. בכל מקרה אם יש כאבי ראש בנסיבות שונות צריך לברר את הסיבה לכך, יש הרבה סיבות אחרות חוץ משיתוק מיתר קול.