צרידות לאחר ניתוח בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  צרידות

26/03/2012 | 15:27 | מאת: שירלי

שלום ד"ר, אני בת 25, ועברתי לפני כשלושה שבועות ניתוח להסרת בלוטת התריס לאחר שהתגלה גידול פפילארי. בניתוח הוסרה האונה הימנית של הבלוטה, וכיומיים לאחר הניתוח, עקב תלונתי על צרידות חמורה, נבדקו מיתרי הקול והתגלה כי יש שיתוק במיתר הקול הימני. לפי מיטב הבנתי, לא ידוע עדיין מה קרה, האם נפגע עקב חשמל או נקרע, שכן הפגיעה נעשתה שלא בכוונה או במודע. רופא נוסף שבדק אותי אמר כי השיתוק הוא לא שכיח, כאשר במצב זה המיתר ממוקם קרוב יותר לאמצע, אלא המיתר ממוקם רחוק מהאמצע. רציתי לשאול מס' שאלות: 1. מה השכיחות שמיתרי הקול מתאוששים וחוזרים לעצמם במקרים כאלו? 2. מה דעתך לגבי הזרקת שומן למיתר הקול והאם תועיל במקרה שלי כאשר המיתר רחוק מהאמצע? 3. הבנתי שאפשרי לעשות ניתוח אשר בו מקרבים את המיתר אל האמצע וכך אצליח להפיק קול. מה דעתך גם על ניתוח זה ומה הסיכונים שיכולים לפגוע לי במיתר השמאלי והתקין? אודה לך על תשובתך, אני עוד צעירה ועוסקת במקצוע שמחייב שימוש בקול (משפטים), ועקב המצב הנוכחי אני לא יכולה לעבוד, עד שיחזור לי הקול.. תודה והמשך יום נעים

26/03/2012 | 17:50 | מאת: שירלי

כ"כ, בבדיקות דם שערכתי היום, כשלושה שבועות לאחר הניתוח, ה-TSH גבוה מהרגיל - עומד על 8.42, וכן T3=4.8, T4=13.2, THYROGLOBULIN=27.2. האם רמה גבוהה כזו של TSH נורמאלית לאחר כריתת חצי בלוטה? האם אזקק לאלטרוקסין? שוב תודה רבה!

27/03/2012 | 21:51 | מאת:

כנראה שהתיפקוד של שארית בלוטת התריס אינו מספק. דרוש מעקב וייעוץ אנדוקרינולוג וכירורג בשאלה של איזון תרופתי וכן הצורך בכריתת האונה השניה מסיבות אונקולוגיות.

27/03/2012 | 21:50 | מאת:

שלום שירלי שיתוק מיתר קול אחרי ניתוח תירואיד הוא סיבוך שנראה מדי פעם. לרוב הוא זמני אם העצב לא נחתך, ויש חזרה לתיפקוד תקין בטווח זמן של חודש עד שנה. הפתרונות הקיימים הם 1. להמתין בסבלנות 2. לבצע הזרקה זמנית של חומר מילוי שנספג עם הזמן. 3. להזריק שומן, 4. להכניס שתל קבוע הדוחק את המיתר לקו האמצע. בשלב המאוד מוקדם בו את נמצאת אני ממליץ לבחור בין אפשרויות 1,2. הזרקה של חומר מילוי זמני תאפשר לך להרוויח זמן של 3-6 חודשים בכל פעם עד שהעצב מתאושש.

27/05/2017 | 20:56 | מאת: יוליה

שלום . עברתי ניתוח ב10/05בהסרת עונה ימנית בבלוטת התריס. יש צרידות נוראית. עברתי בדיקה אצל הרופא אף אוזן גרון 8 ימים ואמר לי ש המיתר הימני משותק. אם זה רשלנות של הרופא? לפני שחתמתי אישור לניתוח רופא הבטיח לי שצרידות לא אמורה להיות... איך אני יכולה להחזיר את הקול שלי? אני אוכל להמשיך לעבוד אם הקול לא אשתפר.... לגבי הזרקת החומר יש לי חשש... האם כדי לעשות ואיזה חומר מומלץ? תודה יוליה

02/06/2017 | 19:26 | מאת:

שלום יוליה. מה שקרה לך זה מצער, אך לא מדובר ברשלנות. זה סיבוך מוכר של הניתוח, חתמת על כך בהסכמה לניתוח. הקול ישתפר - בין אם באופן טבעי על ידי התאוששות העצב, ובין אם בהתערבות ניתוחית שתעזור. יש לציין שגם ריפוי בדיבור יכול להביא לשיפור משמעותי וכדאי להתחיל בהקדם. כדי להחליט באיזה חומר הזרקה להשתמש (אם בכלל), יש לבצע בדיקה סטרובוסקופית במרפאה ולקבל ייעוץ מסודר.

04/07/2017 | 12:30 | מאת: איב

שלום רב , עברתי ניתוח כריתת בלוטת תריס לפני כ 4 שנים , מיתר קול השתתק לי , לעיתים יש צרידות שחולפת אבל יש לי תופעה אחת למס חודשים כשאני אוכלת משהו שהו מתוק מידי או חריף או כשמדברת תוך כדי אוכל שאני פשוט נחנקת כי אוויר לא מצליח להיכנס לא דרך האף ולא דרך הפה , פעם אחרונה הרגשתי שאני עומדת ממש למות ... , ממש מפחדת מהישנות המקרה האם זה שכיח ומה הפתרון ? האם יתכן שלא אוכל לדבר בעתיד ? (היום יש מעט צרידות )