תוצאת MRIעקב צרידות ממושכת

דיון מתוך פורום  צרידות

01/02/2018 | 01:39 | מאת: אסי

בן 58, במעקב א א ג עקב צרידות שנמשכת כ 4 שנים, בדיקת הMRI מראה תוצאה זו- תיאור הבדיקה והממצאים צואר, ללא ועם חומר ניגוד MRI , , ללא ולאחר הזרקת ח.נ.במישורים אקסיאלי קורונלי וסגיטלי T1, T2טכניקה: פרטים קלינים שיתוק חלקי של מיתר קול שמאל . הנזופרינקס והאורופרינקס והיפופרינקס תקינים. בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס תקינות. באזור הגלוטיס בבירור מיתר הקול מצד ימין מודגמת התעבות רקמתית העוברת האדרה ס"מ. 1.2*1נמדדת בגודל כ ס"מ אינם מרובות. 1מודגמות בלוטות לימפה קטנות בגודל עד בלוטת המגן אינה מוגדלת עוברת האדרה אחידה למדי . התעבות פוליפואידית בסינוס מקסילרי מימין. מודגמים שינויים ניווניים קלים בע"ש צווארי. ס"מ 1*כ1.2לסיכום התעבות רקמתית באזור מיתרי הקול מימין עוברת האדרה בגודל להמשך בירור מה התוצאה אומרת? מה זה התעבות רקמתית העוברת האדרה? באיזה מצב רפואי אפשרי זה קורה? האם הדגמה של בלוטות לימפה קטנות עד גודל 1 סמ, היא תקינה? האם אמורות להיות מודגמות בלוטות אלה? תודה

04/02/2018 | 01:14 | מאת:

נדרשת בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול כדי להבין האם יש משהו לא תקין במבנה או בתיפקוד שלהם, ואז להתייחס לממצאים בגרון בהשוואה לממצאים ב mri. לכאורה נראה שיש משהו במיתר אשר מצריך המשך בירור וטיפול. מעבר לכך לא ניתן להגיד מבלי לבדוק אותך.