אולטרהסאונד חדרי מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/11/2010 | 13:58 | מאת: ni4ni

שלום בתנו בת 5 שבועות, בביקור בטיפת חלב נאמר לנו שהיקף הראש גדל ב-4 ס"מ תוך חודש (קפיצה מאחוזון 25 לאחוזון 50 תוך חודש). נשלחנו לבצע אולטרסאונד חדרי מוח (הבדיקה טרם התבצעה). שאלתי היא האם האולטרסאונד יכול לשלול בצורה מוחלטת בעיה ? והיה ובאולטרסאונד הכל נראה תקין, האם בזה נגמר הסיפור וניתן להירגע או שייתכן שבכל זאת ישנה בעיה ? תודה

שלום, עליה מהירה בהיקפי הראש מצריכה אולטרהסאונד מוח כדי לשלול בעיה אקוטית (לעיתים נותן תשובה סופית ולעיתים לא שולל בעיה בצורה מוחלטת). במקביל יש לקבוע תור אצל נוירולוג ילדים להשלמת הבירור ולמעקב, גם אם האולטרהסאונד תקין. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים