הרחבת אקוודוקט דו"צ

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/02/2011 | 16:32 | מאת: גלית

ד"ר הלוי שלום, בני, בן 5.5 שנים. ביצע בדיקת MRI מח, לאחר שהתגלה ליקוי שמיעה בינוני באוזן ימין (פתאומי או מולד שפוסס בבדיקות קודמות). לבני ראש קטן (כנראה על רקע משפחתי, לי היקף ראש 51 ס"מ, לביתי בת ה-9, 49 ס"מ, ולבני בן ה-5.5, 47 ס"מ). עקב הירידה בשמיעה לא ידענו אם מדובר במחלה פרוגרסיבית או בליקוי מולד , בעל קשר לטורטיקוליס שהיה לו בגיל הצעיר או עקב היקף הראש הקטן (הנוירולוגית העלתה סברה שאולי הגולגולת לוחצת על המוח ולכן לפתע יש ליקוי בשמיעה) ומשום כך הוזמנה בדיקת ה-MRI. ממצאי הבדיקה תקינים ברובן למעט "הרחבת האקוודוקט דו"צ". מה זה אומר ??? האם זה קשור לשמיעה ? להתפתחות מעוכבת ? לטורטיקוליס שהיה בעבר ? מחכה לתשובתך, תודה רבה. גלית

גלית שלום, האקוודוקט הוא חלל מלא בנוזל ויש רק אקוודוקט אחד מרכזי, כלומר אין "אקוודוקט דו צדדי". בנוסף לכך, המידע שמסרת לי חלקי ביותר ולא מאפשר לי לענות על שאלותייך. אני מציעה שתיפני עם תשובת ה-MRI המלאה לנוירולוגית שהפנתה אתכם ל-MRI. בברכה

06/02/2011 | 09:28 | מאת: גלית

להלן פירוט התשובה : "ברקע טורטיקוליס, ראש קטן וליקוי שמיעה אסימטרי. הבדיקה בוצעה בהרדמה. בוצעו הסריקות הבאות : AX-T1 SE, T2 TSE, FLAIR SAG -T1 SE. SAG, COR - T1 SE, לאחר הזרקת גדוליניום. מכוון לעצמות פטרוס - FIESTA. AX- T1 HR לאחר הזרקה. ומכוון לעמ"ש צווארי - COR - TS TSE. SAG, AX - T2 TSE SAG - T1 SE פרנכימה מוחית תקינה. אין עדות למלפורמציה מוחית. דפרנציאציית חומר לבן אפור שמורה. אין עדות להאדרה מוחית חריגה לאחר הזרקת גדוליניום. חדרי המוח חריצים וציסטרנות בגדר הנורמה. אות תקין של הנוירוהיפופיזה והאדרת הבלוטה אחידה לאחר הזרקת גדוליניום. גבעול ההיפופיזה בעובי שמור. מבנה שמור על עצבים וסטיבולוכוכלארים, כוכלאה ווסטיבל, ותעלות סמיצירקולריות. מודגמת הרחבת האקוודוקט דו"צ. מבנה ואות שמור של חוליות צוואריות. אין עדות להטיית הראש. מבנה ואות שמור של חוט השדרה. אין עדות לכיארי 1. שוחחתי עם הנוירולוגית שהפנתה לבדיקה ועם רופאת הילדים והן טוענות שהן אינן יודעת מהי הרחבת האקוודוקט הנ"ל. האם תוכלי להסביר לי ? תודה גלית.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים