כאבי ראש מתמשכים ונוגדני ALOS

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/02/2011 | 15:38 | מאת: עיינה

מכיוון שמדובר בהשתלשלות של שנים מרובות ולא תמיד ברור לי מה קשור ומה לא אני נוטה לפרט (אולי טיפה יותר מידי) ואיתך הסליחה. . 1.בני סבל מדלקות אזנים ושקדים נפוחים ולפיכך בגיל 4.5 עשינו לו ניתוח להסרת השקדים אדנואידים וכפתורים באזניים. 2.לפני ארבע שנים כאשר בני היה בין חמש וחצי, בני סבל מחולשה מתמשכת כאבי ראש וכאבי פרקים (ללא מחלת חום ברקע) וצרך שעות שינה מרובות (למעלה מ12 שעות שינה ליום). פנינו לרופא ילדים שבין היתר בדק את רמת הנוגדנים (ALSO) שעמדה על ערך של 586. הילד קיבל אנטיביוטיקה (מוקסיפן) והסיפטומים פחות או יותר נעלמו. 2. עלי לציין, כי במשך כל התקופה מאז בני זקוק לשעות שינה מרובות (לפחות 11 שעות שינה ביום), ופעמים רבות מתלונן על כאבי ראש. 3. אוסיף ואציין, כי בני היה מטופל במסגרת המכון להתפתחות הילד בין היתר אצל מרפא בעיסוק וקלינאית תקשורות - בשל בעיות ויסות וכן בשל בעיות בשליפה ארגון מסר ודיבור כבד במקצת. בכניסה לבית הספר נדרשתי לתמוך בילד בשל העובדה שלא היה מרוכז. מזה כשלוש שנים בני שוחה במסגרת אגודת שחייה. הוא משקיע שעות ניכרות ומאמץ רב. בשלב מסויים פנתה אלי מאמנת השחייה והצביע על כך שהילד על אף מאמציו הברורים והיותו ספורטאי מחונן מתקשה להגיע לתוצאות טובות כפי שהיה מצופה מנתוניו. לאור הקשיים שלו אנחנו חשבנו שמדובר בקושי של הפרעת קשב וריכז ולכן פנינו לאבחון. תוצאות האיבחון לא היו חד משמעיות, ונטען כי יש לילד הפרעת קשב מינורית שמטופלת באמצעות התמיכה המסיבית בבית. לפני כחודשים וחצי החל בני להתלונן על חולשה מוגברת וכאבי ראש מתמשכים. בעקבות המלצה של תזונאית ספורט נתנו לו תוספת ברזל. (על אף שכל המדדים היו תקינים - לטענת לצורכי ספורטאי נדרשים מאגרי ברזל גדולים יותר). 4. לפני כשלושה שבועות החל בני במחלה שהתנהלותה היתה כדלקמן: יומים ראשונים חום נמוך (פחות מ38 מעלות) לאחר מכן תקופה של שבועיים שלמים בלי חום אבל עם כאבי ראש חזקים באופן מיוחד תחושת צמרמורות וחום בגוף. רק אחרי שבועיים בלי חום העלה הילד חום יום אחד חום של 39 מעלות ושלושה ימים נוספים חום נמוך מתחת לש38 מעלות. 5. ביום שבו החום היה גבוה ביותר עשינו לו בדיקת דם ומשטח גרון. משטח הגרון הראה חיובי לסטרפטוקוק A ובבדיקת הדם רמת הנוגדנים 685.1. יצויין כי באותה בדיקת דם רמת הכדוריות דם הלבנות (WBC? ) עמדה על הגבול התחתון (4.5). 6. הילד קיבל במשך עשרה ימים מוקסיפן. אין לו חום אבל הוא ממשיך להתלונן על כאבי ראש (אם כי בעוצמה ותדירת נמוכות יותר) על כאבים באזור הצלעות התחתונות (מדי פעם), ועל חולשה גדולה מאוד (הוא ישן 15 שעות ביום). אציין כי במהלך השנים האחרונות ישנה תחושה כי יכולת הריכוז של הילד נמוכה ועל אף שהוא אינו סובל מטיקים יש תחושה של תנועתיות יתר (גם במצבים של חולשה) אם כי לא היפר אקטיביות. 7.אציין, כי מאז שהיה תינוק הוא הולך על קצות האצבעות (בלא ממצא נורולוגי כל שהוא). ההליכה על קצות האצבעות התמתנה עם השנים וכיום יש ממצא של קיצור בירך האחורית והומלץ על פיסיוטרפיה לצורך הארכה. אינני בטוחה שיש קשר בין הדברים אבל ליתר ביטחון אני מציינת זאת. מצאתי מאמר של הנרולוגית דר אירינה אלמזוב - הטוענת כי כאבי ראש אצל ילדים עשויים להיות בעצם תגובה אוטואימונית לנוגדני ALSO. האם מדובר בטענה רצינית? האם יתכן כי במשך כל השנים האחרונות בני סבל למעשה מתופעות לואי של הנוגדנים ולא של הפרעת קשב? אני מודעת לכך ששפכתי הרבה מידע ויתכן שמרביתו לא רלוונטי אבל אני מרגישה בתחושת בטן של אמא שמשהו לא תקין. סליחה עם הגזמתי. עיינה עיינה

עיינה שלום, אכן הסיפור מורכב ולא ניתן לתת לך מענה במסגרת הפורום. אני ממליצה שתיפני לרופא הילדים שלכם או לנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים